Vi äter lunch sex meter under havet, Maldiverna

Jag på 5.8 Underwater Restaurant
Vi befinner oss på ön Kuredu i Maldiverna. Idag har vi kommit till den dagen då Janne ska få sin riktiga 60-årspresent från familjen. Vi ska äta lunch på en undervattensrestaurang, sex meter under havet. 

Klockan 13:30 ska vi befinna oss i Raalhu Bar vid huvudreception. Där kommer vi att bli upphämtade för att åka båt till ön Huruvalhi. På ön Huruvalhi ligger 5.8 Underwater Restaurant. Som namnet säger finns restaurangen 6 meter under vattnet.

Att vi valt är resa till Kuredu av alla öar här i Maldiverna är till stor del för att vi har möjlighet att besöka den här restaurangen.

När vi kommer fram till Huruvalhi får vi varsin välkomstdrink. När drinkarna är uppdruckna blir vi visade ner i restaurangen. För att komma ner till restaurangen går man en spiraltrappa. Det kan låta lite läskigt att det är så djupt men allt är modernt och det finns fönster man kan se ut mellan vägen. Sex meter är inte så långt när man tänker i trappor. Fortare än man kan ana är man nere. 

Vi blir placerade vi ett bord och serveringen av mat börjar ganska omgående. 


Välkomstdrink på 5.8 Underwater Restaurant
Havet utanför fönstret


Havet utanför fönstret

Havet utanför fönstret


Havet utanför fönstret

Under byggnaden finns restaurangen

Väggar och tak är fönster så runt oss finns havet, korallrev och fiskar. Det är väldigt rogivande att sitta där vid lunchen och titta på alla fiskarna. På bordet finns en liten fiskkarta med de fiskar vi förväntas kunna se genom fönstret, så vill man läsa på kan man göra det. 

Personalen är hela tiden måna om att fotografera sina gäster så det är bara att säga till så fixar de det. Att äta på den här restaurangen var kul och absolut en upplevelse. 

Här fortsätter resan med maten vi åt