Maten på 5.8 Underwater Restaurant, Maldiverna

Janne och Oscar under vattnet
Vi är på semester på ön Kuredu, Maldiverna. I dag har vi ätit lunch på en restaurang 6 meter under havet. 

Restaurangen heter 5.8 Underwater Restaurant. Restaurangen ligger på ön Huruvalhi, som är en båtresa från Kuredu på cirka 20-25 minuter.

Vi har blivit hämtade från Kuredu klockan 13:30. Klockan 14:00 blir vi serverade lunchen vi har bokat. Vi blir serverade fem rätter och till det ett glas, förmodligen väl valt, vin till varje rätt. Jag kommer inte att kunna beskriva rätterna så jag låter bilderna visa istället. 

Det här är Jannes riktiga 60-årspresent. Informationen om hans födelsedag har fascinerande nog nått restaurangen ända från Sverige (där vi gjorde vår bokning). När alla fem rätterna är klara får Janne ytterligare en liten rätt. 

När den serveras sjunger personalen Happy Birthday för honom. De övriga gästerna på restaurangen stämmer in i sången. När lunchen är klar blir vi visade tillbaka till båten som ska ta oss tillbaka till Kurdu. Vi är tillbaka på Kuredu strax före 16:30. 

Fördrink på 5.8 
Första rätten av fem


Andra rätten av fem
Tredje rätten av fem

Fjärde rätten av fem

Femte rätten av fem

Menyn på 5.8

Restaurang 5.8 från havet

Hemma igen kopplar vi av hemma i vår vatten-villa och på kvällen äter vi på O´Resort. Det är den tredje (av fyra) restauranger som ingår i vår All-Inclusive Plus. 

Det enda som händer i morgon, som vi vet nu, är att Oscar och jag har bokat in oss på ett av Kuredus Spa, för att få massage.

Här fortsätter resan