Första promenad på Kuredu, Maldiverna

Delar av Sangu Restaurant
Vi har kommit till ön Kuredu på Maldiverna idag på förmiddagen. Vi har hunnit checka in på hotellet och installerat oss i vår Sangu Water Villa. Det är första gången vi bor i en villa ute i havet och här ska vi bo sju nätter. Vi har stora förväntningar.

Nu har det blivit dags att börja ta för sej av ön. Vi vill börja med att äta lunch. Vi har fyra restauranger där vi kan äta med vår All-Inclusive Plus. Vår närmaste Sangu Restaurant är den enda vi kan komma oanmälda till så vi går så klart dit. 

Det första man slås av är att även här är golvet i restaurangen är av sand. Coolt! Sand var det på golvet även i baren inne i centrum där vi fick vår välkomstdrink och information, men då var allt så nytt att man inte funderade över det. Nu börjar vi förstå att det här är faktiskt en plats där man går barfota även till restaurangen.

I restaurangen är det uppdukat en stor buffé. Det finns allt tänkbart att äta pasta, ris, fisk, kött, grönsaker, frukt och massor av små desserter. Vad som inte finns är väl hamburgare och pizza (inget jag saknade). 

Vi väljer så klart att sitta utomhus. När vi valt vårt bord kommer en servitris fram till bordet, presenterar sej med namn och berättar att hon ska serva oss den här veckan. Hon undrar just nu vad vi vill ha att dricka. De flesta drycker ingår i vår All-Inclusive. Jag minns inte nu när jag skriver vad vi väljer men det är troligt att vi alla väljer en öl.  

Infinitypoolen vid Sangu

Vi går stranden in mot centrum

Ber man om en öl utan mer specifika önskemål så får man Lion Beer, en ljus öl från Sri Lanka (vi drack den även på Sri Lanka för några år sedan).   

Det är fint vid Sangu Restaurant. Man kan välja att sitta inomhus vid buffén, att sitta utomhus på ett trädäck eller så väljer man att sitta med fötterna i sanden. Vi väljer att sitta utomhus på ett trädeck och anledningen är att här finns några bord med skugga. Väljer man borden i sanden så är det mitt i solen, vilket känns lite för varmt.  

Alldeles bredvid restaurangen ligger Sangu Bar och däremellan en jättefin Infinitypool, alldeles vid havet. Efter lunchen badar vi lite snabbt i poolen och så klart badar vi även i havet. 

Min lilla fotorunda 
Min egen lilla fotorunda

När vi är klara med Sangu Restaurant, poolen och har tittat till baren så börjar vi gå in mot centrum. Jag väljer att kalla det centrum eftersom det är där piren och huvudreceptionen finns. 

Det finns inte mycket att berätta om vägen in annat än att vi följer den fina stranden och havet och längs hela stranden ligger det bungalows nästan hela vägen fram. Vi passerar piren och stannar till på stranden på andra sidan piren. 

Här på stranden badar vi en stund och Oscar och Janne passar på att snorkla. När de snorklar passar jag på att gå min egen lilla fotorunda.

All-Inclusive drinkar vid poolen



Poolen vid centrum 


När vi lämnar stranden går vi till den pool som ligger i centrum, ett stenkast från piren och huvudreceptionen. Här beställer vi varsin drink (all-inclusive gäller). Efter drinken går vi till huvudreception och beställer en taxi som ska köra oss hem till vatten-villan igen. Allt ingår. Så jäkla lyxigt allt känns.

Hemma i vår vatten-villa tar vi det bara lugnt en stund. När kvällen kommer ser vi solnedgången och går tillbaka till Sangu för att äta middag.

Här fortsätter resan