Första kväll på Kuredu, Maldiverna

Vår första solnedgång på Maldiverna
Vår första dag här på ön Kuredu, Maldiverna börjar lida mot sitt slut. Så här långt har det varit en jättebra dag. Vi har flugit hit med sjöflygplan, ätit vår första lunch och vi har gjort vår första promenad. Efter en lång resa med ganska lite sömn börjar vi bli lätt trötta.

Från hotellets huvudreception har vi tagit en taxi, en lite större eldriven typ golfbil. Nu är vi hemma och ska koppla av en stund.

Vi har fått en flaska champagne till rummet som en välkomstpresent (champagne ingår annars inte i vår All-Inclusive). Vi sätter oss på verandan och tittar ut över havet och delar på champagnen. Solen börjar gå ner i havet. Vår första solnedgång på Maldiverna.

Vi dricker upp champagnen och tar säkert något mer ur minibaren. Allt som finns i minibaren på rummet ingår i vår All-Inclusive. Det är väldigt praktiskt och enkelt. Man behöver inte hålla reda på just någonting.

Under tiden vi druckit champagnen har vi även firat Janne lite grann. Han fyller 60 år just precis idag och det är väl en av anledningarna till att vi befinner oss på Maldiverna. Den riktiga present här ska han få om två dagar.

När solen gått ner är det dags att gå tillbaka till Sangu Restaurangen, nu för att äta middag. Vi har ännu inte lärt oss närmaste vägen, om vi ska gå längs bryggan eller om vi ska gå in på ön och gå en längre sträcka längs gångstigar av sand. 

Ett bord i sanden på Sangu


Entrén till Sangu Restaurant är upplyst



Oavsett vilken väg så kommer vi fram till Sangu Restaurant och i kväll har de lyst upp entrén. Vi kliver in i restaurangen som har ett golv av sand och den här gången är vi alla barfota. Maten som serveras är precis som vid lunchen en uppdukad buffé. Det finns en hel del mat som är god och vi äter gott allihop. 

Den här gången väljer vi att sitta vid ett bord utomhus där vi kan sitta med fötterna i sanden. Det är hur mysigt och trevligt som helst och vi blir serverade av samma tjej som till lunchen. Hon serverar oss de drycker vi önskar och frågar med jämna mellanrum om allt är bra. Allt är bra, hela tiden.

Efter middagen går vi hem till vår vattenvilla igen och sitter på verandan. Vår första dag har varit hur bra som helst. Snart hägrar sängen och den är hur mjuk och skön som helst. Vi kommer att sova gott. 

Vi ser fram mot nästa dag och vad som ska hända då. Min plan är redan att vi ska besöka sandbanken och en gunga jag har sett på bild.