På Maldiverna tar vi sjöflyget till Kuredu

Så vackert och så blått
Idag har vi landat på Male flygplats, Maldiverna, och flugit sjöflygplan till ön Kuredu. Maldiverna har funnit på önskelistan i många år och nu har vi äntligen kommit hit.

Vi har bokat Sangu Water Villa i sju nätter och vi har flugit till Male med Emirates via Dubai. Vi har åkt hit under lågsäsong och vi vet att det är regnsäsong så lite regn får vi räkna med. Vi har valt ön Kuredu för att det är en av de större öarna och det finns en hel del att göra förutom att sola och bada. 

Många reser till Maldiverna för att dyka. Jag är definitivt ingen dykare av olika anledningar. Janne dök när han var yngre men inte nu längre. Oscar har fått prova att dyka i Thailand så vill han prova igen så får han göra det. Vi får se vad som händer. 

Vi landade på Male flygplats på morgon helt enligt tidtabellen. När vi kommit ut i ankomsthallen blev vi genast omhändertagna, av företaget Humingbird. Vi blev visade till en incheckningsdisk där vi checkade in vårt bagage för att åka med sjöflygplanet till Kuredu. Vi har bokat sjöflyget hemifrån. 

Det första sjöplan jag ser starta

Några av alla små atoller

Efter att ha checkat in blir vi körda i en buss till någon lounge vi tror tillhörde Kuredu. Vi ska sitta här och vänta in några fler turister som ska med samma sjöflyg som vi. Vi får dricka kaffe, te och alkoholfria drycker hur mycket vi vill redan här. En stund senare blir vi körda med en annan liten buss till en gate för sjöflyget. 

Efter ytterligare en stund får vi följa en man som ska visa oss till vårt sjöflyg finns. Nu kommer vi för första gången ut och får se havet. Jag blir alldeles salig. Så vackert det är och så blått. Tror aldrig jag sett havet vara så blått. 

En av alla hotellöar

Små atoller

Kanske hotell eller bostäder

Atoller

I sjöflyget finns 15 eller 18 passagerare, två piloter och en kille som verkar sköta lite av varje, bland annat säkerhetsgenomgången. Hade hört att piloterna kör barfota och det gjorde de, lustigt nog.

Att flyga sjöflyg till Kuredu var coolt. Det var så fint att flyga över havet och se alla dessa atoller mitt ute i Indiska Oceanen. Varje atoll med massor av små öar, vissa bebyggda och andra inte. På många håll var det bara stora sandbanker, som väl alla öarna är egentligen. Coolt var det i alla fall och jag som i vanliga fall är flygrädd tänkte inte det minsta på det. Sjöflyget kan flyta om motorn går sönder!  

En liten atoll från sjöflyget

Här har vi landat på Kuredu




Efter cirka 40 minuter landar sjöflyget vid ön Kuredu. Jag är fortfarande imponerad av att vi har tagit oss hit så jag måste ta en sista bild på sjöflyget. Nu har vi landat på Kuredu och här ska vi vara i en vecka. Har rätt stora förväntningar men vet att det kan bli regnigt.