Incheckade på Kuredu Island Resort, Maldiverna

Stranden till höger om piren
Nu har vi precis landat med sjöflygplanet på ön Kuredu i Maldiverna. Klockan är strax 10:30 och solen skiner. Jag tar ett sista foto av sjöflyget och sen går vi piren fram. På båda sidor om piren ser vi stränder. Här ska vi vara nu i sju nätter och jag känner mej enormt förväntansfull.

Det första foto jag tar efter att ha lämnat sjöflyget är på stranden till höger om piren (näsan mot ön). Det ser fint ut och där ser man människor som solar, badar och snorklar. Det kommer att bli bra det här.

När vi passerat hela piren och kommer in till vad man kan kalla ett centrum blir vi mottagna av personal som sjunger och rytmiskt klappar händerna till sången. Det är något slags välkomnande och visst är det trevligt (men inte nödvändigt). 

Vi blir omhändertagna av en kille som ber oss slå oss ner i baren, Raalhu Bar, och beställa något att dricka. Han slår sej strax därefter ner vid vårt bord och berättar för oss om det mesta på ön. Hela ön tillhör Kuredu Island Resort så var vi än går är vi på hotellet. Har väl aldrig någonsin varit med om ett så personligt mottagande. 

Elbilen som är en taxi

Mottagandet när vi kom till ön



Vi har bokat All-Inclusive Plus (det finns en nivå högre) och vi har bokat en Sangu Water Villa. Vi har fyra restauranger där vårt All-Inclusive band gäller men bara vid vår närmaste kan vi komma oanmälda. De tre övriga behöver vi beställa bord helst dagen innan. Det finns några ytterligare restauranger i vad vi kallar centrum där vi också kan äta men då behöver vi betala.  

Killen som informerat oss få så småningom klartecken att vår Sangu Water Villa är färdigstädad. Vi blir visade en taxi, en lite större elbil med öppna sidor, och körda fram till bryggan där alla Sangu Water Villorna ligger. 

Sista biten, längs bryggan, får vi gå och vi har
fått villa nummer 502. När vi kommer fram till villan står vårt bagage utanför dörren väntar. Mottagandet har varit enormt.

Första bilden på våra vattenvillor

Vår veranda med stegen ner i havet

Vi går in i villan (som sägs vara 70 kvm) och ser oss omkring. Bland det första vi tittar till är veranda eftersom vi bokat en villa som står i vattnet. Verandan är jättefin med två solsängar, en större typ säng där man kan lägga sej eller sitta om man är många. På verandan finns och ett bord och några stolar. Det viktigaste av allt är stegen ner i vattnet. Så coolt!

Vi gör oss ordning för att kunna äta lunch och så klart ska vi ut och bada efter lunchen. Redo för dagens fortsatta äventyr.

Här fortsätter resan