Restaurang Albertina i Söderhamn

Restaurang Albertina
Vi befinner oss i Söderhamn och idag har vi besökt Skärås, ett litet fiskeläge cirka 1,5 mil norr om det centrala Söderhamn. Vi har valt att resa till Skärås på grund av en restaurang. 

Restaurang Albertina sägs vara Hälsinglands mest besökta restaurang. 

Som jag uppfattat det så är väl Albertina främst en fiskrestaurang men de har även kött och vegetariska rätter på menyn.

Albertina ligger alldeles vid havet och man kan inte komma så mycket närmare havet. Sitter man utomhus har man havet under sej. Man kan sitta utomhus på en brygga, utomhus bakom glas eller så väljer man att sitta inomhus. 

När vi kör in i det lilla fiskeläget börjar vi med att boka ett bord på Albertina. Vi har bestämt oss för att vi ska äta lunch där. För att vara säkra på att få ett bord bokar vi tiden klockan 14:00. Det blir en perfekt tid just då för då hinner vi titta på lite andra saker i fiskeläget innan det blir dags för lunch.  

Utsikt från Albertina
Janne på restaurang Albertina


När det blir dags att äta lunchen på Albertina väljer vi så klart att sitta utomhus på bryggan. Så nära havet det bara är möjligt. Vi har havet under oss och utsikten vi har är ut över havet. Det kan inte bli så mycket bättre en hyfsat varm och solig dag. 

Albertina är främst en fiskrestaurang. På lunchmenyn finns flera olika fiskrätter men de har även kött eller vegetarisk för den som vill ha det. Janne beställer en Albertinatallrik. Vad jag själv väljer från menyn är oklart men någon form av röding blir det. Gott var det. 


Lunchmenyn på Albertina
Röding blir min lunch

Lunchen blir jättelyckad. Jag vet inte om det är sant att Albertina är Hälsinglands mest besökta restaurang men restaurangen var välbesökt den här dagen. Har ni vägarna till eller förbi Söderhamn så är Albertina och Skärås fiskeläge värda att besöka. Det är fint här vid vattnet och maten är god.