Trädgården runt vår hotell i Alghero

Hotell La Playa från gatan
Vi befinner oss i Alghero på ön Sardinien. Här har vi varit några dagar nu och i morgon åker vi hem.

Vi har bott på hotell La Playa. Hotellet ligger några hundra meter från stranden. Det är en lång strand som byter nämn någonstans på mitten, men tror väl att vi bor på den norra delen av stranden Lido.

Det här inlägget ska handla om vårt lilla fina hotell. La Playa är ett trestjärnigt hotell. Vi bor på fjärde våningen med utsikt över poolen i hotellets trädgård. Rummet är helt ordinärt för att vara trestjärnigt.

Hotellet är otroligt familjärt. En familj verkar driva hotellet och efter en vecka vet man vilka som brukar stå i receptionen. De verkar också ha koll på sina gäster. Vid receptionen finns en bar och innan Coronan fanns även en restaurang som man väl antar öppnar på nytt en dag igen.

Vad jag framför allt gillar med hotellet är trädgården som de har fixat jättefint. Här finns poolen med ett helt gäng med solstolar. Här finns en vad jag tror heter pergola med stolar och bord under hängande vinrankor. En lugn och fin plats om du vill komma undan från solen en stund.

Att finns i en trädgården och är omringat av en massa blommor och i ett hörn av trädgården även några bananträd. Trädgården är mysig och trevlig.

Hotellet från poolen
Pergolan i trädgården

Vi och flera av de svenska gästerna har suttit i trädgården under veckan. Det har resulterat i att vi pratat mycket med andra svenska (har bara sett svenska) gäster. Birgitta är en av dem.

Birgitta har frågat oss om vi vill äta med henne på restaurang Lido i kväll. Hon vill göra äta där för att det är sista kvällen. Vi tackar ja till erbjudandet och äter på Lido. Vi har ätit där en gång tidigare i veckan men restaurangen ligger vid havet så det blir bra. Vi äter middag på Lido.

När middagen är avklarad vill Janne och jag ta en drink och vi föreslår vårt favoritställe Raggio di Sole. Restaurangen där vi ätit några gånger och suttit med fötterna i sanden.

Blommor i trädgården
Blommor i trädgården

Blommor i trädgården
Blommor i trädgården

Vi går till Raggio di Sole och vårt första intryck är att här är det fullt. Det är verkligen hur mycket folk som helst, men det finns plats vid ett av borden. Vid det bordet sitter ett par som bor på vårt hotell. Det känns som den naturligaste sak i världen att sätta oss vid det bordet. Paret har vi pratat med i trädgården vid flera tillfällen.


Här sitter Janne och jag, Birgitta och paret från hotellet. Det blir en drink, det blir två och kanske även tre. Vi har jättetrevligt. Det blir en bra avslutning på den här resan. Nu är det bara natten kvar och i morgon ska vi resa hem till Sverige igen.