Coronan levde kvar i Alghero

På väg till TUI planet
Klockan är cirka 10:50 när vi kliver ombord på TUI:s flygplan som ska ta oss från Alghero på ön Sardinien till Stockholm.

Vi har varit i Alghero i en vecka. Det har varit en trevlig vecka på många sätt. Vi har bott på hotell La Playa, ett trestjärnigt hotell som vi gillade. Ett hotell med pool i en fin trädgård där vi pratat mycket även med andra gäster.

Vi har besökt Alghero gamla stad vid två tillfällen och det är en fin gammal stad, som så många andra gamla städer.

Vi har fått sol och bad och vi har ätit och druckit gott precis som det var tänkt. Syftet med att välja Sardinien var främst att vi aldrig har varit på Sardinien. Att det tillhör Italien är inget vi direkt tänkt på när vi varit här. .

Allt har varit bra men vi hade gärna gjort fler utflykter utanför Alghero. Problemen vi mött har främst berott på Coronan som ännu inte lämnat de italienska reglerna helt.

Vi hade gärna åkt fler lokalbussar men det krävdes speciella munskydd.. Vi hade våra svenska munskydd med oss men de var inte ok. Det gick helt klart att köpa sådana speciella munskydd men vi kände helt enkelt inte för det. Hemma behövde vi inga munskydd längre så varför ska vi ha ännu fler.

Vad vi mer upplevde var att utflykter hade inte kommit igång. Vi hade bland annat bokat in oss på utflykt till en vingård men det sas att det inte var tillräckligt många som var intresserade. Det krävdes 20 personer (det hade jag kunnat hitta på vårt hotell) så den lögnen tror jag inte på, men bra försök TUI.

När vi kom ligger sjögräset kvar
Nu har man städat stranden

Den sista lilla missen på resan är att stranden där vi bodde, Lidostranden var inte städad från sjögräs mm, men den blev det senare under veckan. Anledningen var nog att det var tidigt på säsongen men Coronan hade säkert sitt med i spelet. Det hade gått två år där säsongen kanske aldrig ens börjat.

Vi har som sagt haft det trevligt i Alghero men det finns många platser i världen jag vill besöka. Det är därför inte troligt att vi besöker Alghero igen men absolut, Sardinien är intressant och vem vet om vi åker tillbaka dit en dag. Det finns många fina platser vi kan se på den ön. Nästa gång blir det i så fall nordöstra sidan av ön och Coronan ska vara helt borta. Nu åker vi hem och hoppas på en fin svensk sommar.