Poolen, stranden och flaggorna i Alghero

Jag i hotellets pool

Vi befinner oss i Alghero på ön Sardinien. Idag är planen att bara slappa. Vi har gett upp alla möjligheter att få uppleva något. På lokalbussar behövs särskilda munskydd och våra munskydd från Clas Ohlson duger inte på bussarna. Alla utflykter med TUI är inställda, ingen förstår varför. Man påstår att det inte är tillräckligt många deltagare. Reseledaren är obefintligt. 

Poolen blir bra idag ändå. De har städat vår närmaste strand nu så även den har blivit fin, men det är rätt blåsigt vid stranden så vi väljer poolen på hotellet. Vi bor på hotell La Playa, ett trestjärnigt hotell som är familjärt och trevligt. Trädgården och området runt poolen är jättefint så där har vi det bra. 

Vid lunch går vi ner till stranden och äter på Fronte Mare, fiskrestaurangen. Vi stannar på stranden efter lunchen och när det blir dags för eftermiddagsdrinken går vi till Magic Beach, en av de små barerna på stranden. Här har vi aldrig suttit tidigare trots närheten hem. Här sitter vi i solen med våra drycker. Här har vi det hur bra som helst. 

Det mest intressanta på stranden är de fyra flaggor som pryder stranden. Det är fyra flaggor som gäller här i Alghero. EU-flaggan, den italienska flaggan, den katalanska flaggan och Sardiniens flagga. Jag kan inte historien om varför man hissar den katalanska flaggan, men vad jag förstår så har delar av Sardinien tillhört Katalonien någon gång i historien. 

Utsikt från vår balkong
Lidostranden och Fronte Mare



Sardiniens flagga
Italiens flagga

Kataloniens flagga

EU-flaggan

Lidostranden 

Solnedgång från vår balkong

När jag skriver minns jag inte var vi åt middag den här kvällen, men troligt är väl att vi var på någon av strandens restauranger. Kvällen avslutar vi i alla fall på balkongen och vi ser solen gå ner bakom husen. Det har varit en lugn och skön slappardag bara i vårt närområde. Det kommer att bli en slappardag även i morgon, vår sista dag här i Alghero.

Här fortsätter resan