Första dagen i Alghero ser vi Maria Pia

Stranden vid restaurang Rafel
- första drickastoppet
Idag har vi tagit oss till Alghero på ön Sardinien i Italien.  Anledningen till att vi har valt just Sardinien är att det är en av de öar i Medelhavet där vi aldrig har varit. Så det blir nytt. 

Den här gången åker vi charter, för att göra allt enkelt. Vi har inga ambitioner att upptäcka något speciellt. Syftet med resan är inget annat än att vi ska sola och bada, äta och dricka gott. Den här gången är det bara jag och Janne som reser.

Vi har bokat Hotel La Playa, ett trestjärningt hotell. Vi får ett rum med balkong högst upp, våning 4, med utsikt över poolen och trädgården. Vid receptionen finns en liten bar, men hotellets restaurang är stängd. Restaurangen stängde när Covid slog till och har ännu inte öppnat. 

Hotellet verkar drivas av en familj och de står själva i receptionen, familjärt och trevligt. Vi möts också av en gammal, fin och trött hund och hon vill helst vara i fred. 

Vi fixar lite på rummet och går sen ganska snart ut för att upptäcka staden. Vi börjar så klart med att studera vår närmaste strand. Den har säkert alla förutsättningar att vara fin men det ligger fullt av sjögräs och liknande på stranden. De har helt enkelt inte städat ännu och troligen är det för tidigt på säsongen.

Janne vid Maria Pia

Den lilla parken innan stranden

Vi följer vägen längs stranden och går norrut. Jag har så klart studerat Google Maps och sett att det bör ta max 20 minuter att gå till stranden Maria Pia. Den stranden har jag sett på bilder och där ser det ut att vara jättefint. 

Innan vi kommer fram till Maria Pia tar vi ett första drickastopp vid restaurang Rafel. Vid restaurang Rafel står solstolarna på rad och stranden är finare än hemma. Här har man städat bort allt sjögräs. Vårt mål är ändå Maria Pia så det blir inget bad här heller. 

Har sett på kartan att vi kan följa vägen längs havet och när vi passerat campingplatsen ska vi dra oss ut mot havet igen. Vi går igenom en liten park och kommer fram till stranden Maria Pia. 

Vitt vin från Sardinien

Stranden Maria Pia

Maria Pia visar sej vara den fina strand vi trott. Stranden är välstädad och ser nästan ut som vilken tropisk strand som helst. Vi plaskar och känner efter om det är badbart och går sen och sätter oss på närmaste restaurang, för att den ser trevlig ut. Vi får ett bord på verandan. 

Här äter vi lunch och delar på en karaff med vitt vin vin från Sardinien så klart. Vi provar även på den öl som verkar gälla här i Alghero. Ber man om en öl, utan närmare specifikation, så får man en Ichnusa. Ichnusa är en ljus lager och troligt är väl att det blir några Ichnusa under veckan. Vår första lunch här i Alghero, vid stranden Maria Pia är mysig och trevlig. 

Ölen i Alghero, Ichnusa

Stranden Maria Piaoch lunchrestaurangen 

Innan vi går tillbaka till hotellet så badar vi så klart i havet en stund. Sen går vi tillbaka till hotellet och bara tar det lugnt vid hotellets pool en stund.  

Charterbolagets välkomstmöte är på vårt hotell så vi går på mötet för att kanske få veta något av intresse. Jag har som vanligt googlat massor inför resan och vet en hel del. Eftersom resebranschen fortfarande är skadad av Corona har reseledaren just kommit till Alghero och han vet mindre än vad jag vet. Informationsmötet är för vår del helt värdelöst.

När det blir dags för middag promenerar vi söderut längs havet bara för att få se något mer av Alghero, trots att det finns restauranger helt nära vårt hotell. Vi ska som vanligt upptäcka så mycket det bara går, så fort som möjligt. Vi hamnar på den restaurang som tillhör hotell Soledo.

Vi sitter på deras uteservering vid poolen och vi ser havet. Här ser solen gå ner över havet och sen ner bakom bergen. Den första dagen har tagit slut och det har varit en bra början på semestern. I morgon ska vi besöka Alghero gamla stad, men innan dess stadens Onsdagsmarknad (men det vet vi inte när vi somnar).

Här fortsätter resan