En slappardag i Alghero

Vår pool från balkongen
Vi befinner oss i Alghero på ön Sardinien. Vi har haft några dagar nu med diverse aktiviteter så idag har vi haft en slappardag. Vi har inte varit längre från hotellet än några hundra meter. 

Vi börjar dagen vid poolen, för att det är bekvämt och för att slippa blåsten vid havet. 

Vid lunch går vi till vår närmaste affär och köper lite smått och gott. Vi har upptäckt en stor veranda på hotellets översta våning, alldeles bredvid vårt rum och där dukar vi upp maten för lunch idag. Vi gör det för att vara lite sparsamma och för att få lite variation i maten. Handlar man i affären kan man ju köpa exakt det man själv vill ha. 

Efter lunch hänger vi vid poolen en stund igen. När det blir dags för eftermiddagsdrinken går vi till stranden och provar två barer som vi inte varit på tidigare. Den första är ok, Magic Bar men vi går vidare till Raggio di Sole. Här sätter vi oss med fötterna i sanden. 

På Raggio di Sole sitter ett gäng med runt tio killar från Belgien. De högljudda och egentligen för de ett herrans liv, men de är glada och roliga. De stör oss inte. Vi blir sittande på baren någon timme innan vi går hem och byter om för middag. 

När vi ska äta middag går vi tillbaka till Raggio di Sole. Några av killarna från Belgien sitter fortfarande kvar. Minns inte vad vi beställer men maten är god och vi trivs där. Även nu vid middag sitter vi med fötterna i sanden. Vi sitter här och ser solen gå ner över havet, bakom bergen.

Utsikten vid lunch

Lunch på verandan

Jag på Raggio di Sole
Solnedgång från Raggio di Sole



Raggio di Sole ligger bara några hundra meter från vårt hotell. Vi gillar miljön och att kunna sitta med fötterna i sanden. Nästan alltid på resor försöker man hitta en oas. Oasen är en plats där man kan koppla av och bara trivas. Det kan vara vad för typ av plats som helst. Raggio di Sole får bli vår oas här i Alghero. När vi lämnar restaurangen vet vi att det är fullt troligt att vi kommer tillbaka igen under veckan. 

Det har inte hänt något särskilt idag men vi har haft det bra. Vi har bara tagit det lugnt i närområdet och upptäckt en favorit bland restaurangerna. Det är inte så illa det. I morgon ska vi besöka Alghero gamla stad igen. Den här gången ska vi vara turister på riktigt och inte bara åka tåg och äta som förra gången. Den här gången ska vi göra en heldag och ta oss dit redan vid lunch.

Här fortsätter resan