Keukenhof Blomsterpark - del I

Entrén till Keukenhof
Vi befinner oss i Amsterdam. Igår var vi på Anne Franks hus och idag har det blivit dags för nästa aktivitet gällande sightseeing.

Idag ska vi ta oss till Keukenhof för att titta på tulpaner. Keukenhof ligger inte i Amsterdam utan i staden Lisse cirka 30 minuters resa från Amsterdam.

Vi har bokat biljetter klockan 12:00, men vi vet inte riktigt hur vi ska ta oss dit. Det går at åka kollektivt via Schiphols flygplats och det finns någon buss som tillhör Keukenhof som kan köra oss dit. Sen kan man ta taxi så klart.

Att åka kollektivt känns stökigt så det har vi valt bort. För att ta bussen är det bästa att man köper både buss och entrébiljett i ett paketpris. Nu hade vi ju inte gjort det så vi väljer taxi. Onödigt dyrt kanske men enkelt.

Taxiresan tar cirka 35 minuter innan den stannar på en enorm parkering. Det går inte att beskriva hur mycket bilar som befinner sej på parkeringsplatsen vid Keukenhof och parkeringsplatsen är enorm. 

Förvånansvärt ändå är att det är inga köer. Vi går fram till entrén, visar våra biljetter och så är vi inne i parken. Blommorna med alla rabatter börjar direkt innanför entrén. Keukenhof är en stor park full av blomrabatter och allt är bara så enormt vackert. 

Hyacinter
Tulpaner och hyacinter


Tulpaner i olika färger
Tulpaner i närbild

Hyacinter och påskliljor
Gula blommor och pärlhyacinter


Ännu fler tulpaner
Ännu fler tulpaner i närbild


De bilder som finns i det här inlägget är vad vi ser de första 30 minuterna vi är i parken. Jag kommer att göra fler inlägg med parkens alla blommor för inget foto i världen kan göra rättvisa av hur vackert det är. Det kommer fler blommor...