Upptäcker en ny del av Vaxholm

Man ser färjan inne i Vaxholm
Efter att ha levt i ett smärre flyttkaos i tre månader gör vi äntligen en utflykt igen.

Idag åker vi till Vaxholm, en stad där vi varit många gånger men den här gången ska vi besöka några platser i Vaxholm där vi aldrig har varit.

Vi tar bilen och strax innan vi kommer till city svänger vi av till höger mot Johannesbergsparken. Vi kör ner mot vattnet, kliver ur bilen vid någon liten båtbrygga.

Vi är klädda för våren för solen skiner men på gångvägen är det isigt eller lerigt. Vi tar oss ändå framåt, mot vattnet. Havet!

Här hittar vi ett promenadstråk längs havet, en liten sandstrand, helikopterplatta, gräsmatta med massor av bänkar där man kan sitta. Vi går inte särskilt långt utan stannar vid Fredriksborgs brygga. Intressant upptäckt är att man kan få båten mellan Stockholm och Vaxholm att stanna här vid Fredriksbergs brygga. Man behöver bara fälla upp semaforen så vet båten att den ska stanna till vid bryggan.

Båten mellan Vaxholm och Stockholm kom och lade till vid bryggan medan vi stod på bryggan. Ett sällskap som kom till bryggan strax före oss hade fällt upp semaforen.  

En känsla kom över mej att vi skulle göra något galet och spontant och hoppa på båten, men kom även på att vi ju har bilen med oss till Vaxholm. Det skulle bli onödigt omständligt att göra så just idag, men kan vara en kul idé en annan gång.

Vi har flyttat nu och bor mycket närmare kommunikationer nu än tidigare, så vem vet.

Bostäder längs kusten

Vi går längs vattnet vid Johannesberg


Får nästan lite sommarfeeling


Vi går längs vattnet vid Johannesberg




Vi ser båten lämna bryggan och vi promenerar tillbaka samma väg som vi kommit. Snart är vi tillbaka vid bilen. Det har varit en väldigt kort men trevlig promenad längs vattnet, på en plats där vi aldrig varit tidigare. Vi sätter oss i bilen och kör vidare mot Resarö.

Här fortsätter utflykten