Längs havet vid Hägernäs Strand i Täby

Hägernäs strand
Det är en stor dag idag. Om någon timme ska vi träffa mäklaren och köparna av vårt jättefina radhus. Idag ska vi signera alla papper.  

Vi bor i Täby och det är fint väder här idag så innan vi träffar mäklaren hinner vi med en promenad längs havet vid Hägernäs strand. Att Täby är en stad vid havet är inget man tänker på till vardags men så är det faktiskt.

Om vi känner för att ta en enkel promenad är det ofta havet som gäller. Vi tar bilen till havet och idag åkte vi till Hägernäs strand. 

Här finns bland annat en trevlig restaurang, Pont, där vi ätit några gånger. Det är en restaurang vi väljer främst på sommaren för att den ligger alldeles vid havet.

Idag promenerar vi till vad vi kallar fågelbryggan. För att komma dit följer man havet till vänster och passerar Täby Sjöflygklubb. Här finns det ofta något sjöflygplan men jag tror att det är privatpersoner som äger flygen. Har aldrig hört om något företag eller liknande men det kanske finns fast jag inte vet det. 

Vi har aldrig sett några speciella fåglar på fågelbryggan men det finns en skylt som talar om ett flertal lite intressanta fåglar som man kan se om man har tur. Ute på den lilla bryggan finns även bänkar och bord. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt (och sagt till Janne) att vi ska ha fika med oss. Då kan vi sitta där och vänta in alla fåglar.

Janne på fågelbryggan

Foto från fågelbryggan

Hägernäs strand är ett område med bostäder (lägenheter) så det går även att ta sej hit med SL-buss 604 till Hägernäs.

Det hände inget särskilt på promenaden idag. Vill mest bara göra ett inlägg för att visa vilken fin bild jag har lyckats ta från en plats alldeles utanför restaurang Pont. 

Det finns fler fina promenadstråk längs havet här i Täby om det skulle vara intressant för någon. Man kan exempelvis ta sej till Näsby Park med bil eller buss och promenera till Viggbyholm. Den sträckan går du också längs havet och kommer fram till Viggbyholms båtklubb. Det är en promenad vi har gjort massor av gånger. 

Nästa promenad i Täby