Hägernässtrand och Hägernäsbadet i Täby

Hägernäs strand
Förra veckan var vi på promenad i Hägernäs Strand strax innan vi skulle besöka mäklaren för att sälja vårt jättefina radhus. Nu är radhuset sålt och idag är vi tillbaka vid Hägernäs strand och på sätt och vi kan man säga att vi fortsätter promenaden där den slutade förra veckan. 

Vi parkerar bilden vid restaurang Pont, en trevlig restaurang alldeles vi havet. För att komma till vad vi kallar fågelbryggan där vi var förra veckan går man till vänster när man kommer till restaurangen och havet. Idag väljer vi att gå till höger i stället. Går man till höger kan man följa havet fram till Hägernäsbadet.  

Vi börjar som sagt vid restaurang Pont. Idag finns det massor av bostadshus i området som tidigare varit något militärt inom flyget. Bostadshusens garage finns idag i ganska stora vad som tidigare varit hangarer.

Här på promenadstråket längs havet finns åtminstone två monument som väl borde ha fått lite mer uppmärksamhet från min sida inser jag. Jag vet inte vad monumenten föreställer men något med de har båda troligen något med flyget att göra. Området är i alla fall ganska fint även för en vinterpromenad.

Förra veckan var vi vid vad vi kallar fågelbryggan, men även här längs havet finns skyltar om fåglar man kan se i området. Vi har aldrig gjort någon stor grej av det men visst är det intressant att man kan se speciella sjöfåglar.

Badbryggor 
Badbryggan vid Hägernäsbadet

Framför vissa av bostäderna har man byggt bryggor och badstegar. Helt klart finns det människor som badar här på sommaren. Vi går bara vidare fram till Hägernäsbadet. 

Vid Hägernäsbadet brukar det vara gott om människor på sommaren. Det är ett helt ok bad för att ligga så pass centralt i Täby. Det finns en toalett en liten bit från stranden men annars ingen direkt service. Har man inte bil kan man åka SL-buss 604 till Hägernäs. Den bussen hittar du i Täby Centrum. 

Nu är det ändå mitt i vintern och jag vill bara visa att det kan vara fint även då. Vi har sålt vårt radhus och vill bara komma bort från det kaos vi tycker har uppstått med homestyling mm.

Nästa promenad i Täby