Från Näsby Park till Viggbyholm i Täby

Näsby Parks badplats
Vi har varit ute och gått rätt mycket på sistone, kanske mest för att komma hemifrån. Vårt jättefina radhus är sålt nu men homestylingen finns kvar. Det är skönt att bara komma hemifrån eftersom vårt hem blivit så förvandlat att det inte är vårt hem längre. Om några veckor ska vi äntligen flytta så det är ok. 

I de två senaste inläggen har vi promenerat längs havet vid Hägernäs strand här i Täby. Idag gör vi den andra rätt vanliga promenaden längs havet. 

Idag kör vi bilen till badplatsen i Näsby Park. Här finns parkeringsplats, en lekplats och en badplats. På sommaren finns (tror jag) även två så kallade Bajamajor uppställda. Vi går ner mot stranden som idag är täckt av snö. Här svänger vi av mot vänster och följer promenadstråket längs havet. 

Vi kommer ganska snart till ett litet skogsparti. Vi vet att det finns en badbrygga där och jag har tagit fina bilder där tidigare. Ibland finns det även en vak upphackad så att man kan vinterbada. Nej, jag skulle aldrig komma på den idén men vi har sett folk vinterbada där. 

Vi fortsätter vidare längs havet. Efter en liten stund kommer vi till något vattendrag som jag inte vet vad det är men vattnet brukar inte frysa där så här samlas änderna på vintern. Här ser man ibland att människor har gett mat till fåglarna. 

Solnedgång vid badplatsen

Viggbyholms villaområde - bortom vattnet

Efter vattendraget kommer en liten skog igen på kanske hundra meter. Sen är man framme vid några båtaffärer som troligen säljer riktigt fina båtar om man vill köpa en sådan. Strax bortom båtaffärerna finns en småbåtshamn. Nu på vintern ligger de flesta båtarna på land framför båtaffärerna.

Vid småbåtshamnen har Viggbyholms båtklubb en föreningslokal. Det går att fortsätta en liten bit till och se platsen där man sätter i och tar upp båtarna. Här finns också en del kanoter och kanske en kanotklubb. Jag vet inte har aldrig tagit reda på det. 

Badbrygga - här är vinterbad möjligt

Tillbaka vid Näsby Parks badplats

Det går att fortsätta vidare längs vattnet för att komma till Viggbyholms villaområde, men vi brukar  vända här vid båtklubben och gå samma väg tillbaka. Det är ett rätt fint promenadstråk att gå oavsett årstid. När vi är tillbaka vid bilen igen så har det gått ungefär 40 minuter. 

Har man ingen bil så kan man åka kollektivt och enklast är nog i så fall att ta Roslagbanan, tåg nummer 29, från Östra station och kliva av vid Näsby Park, ändstationen. Härifrån kan man gå Centralvägen rakt ner mot badplatsen i Näsby Park.