Tomater, rosor och hibiskus |
Igår fick jag det finaste av mina 60 årspresenter. Jag hade önskat mej en middag på en stjärnkrog, dvs en restaurang med stjärna i Guide Michelin. Jag har aldrig ätit på en stjärnkrog tidigare så det kändes lyxigt.
Efter att vi fått fördrink och några snittar blir vi visade in i restaurangen. Vi blir presenterade för den servitör som kommer ha huvudansvaret för vår servering under kvällen. Vi får ett runt bord med plats för fyra personer. Mellan stolarna placeras en liten pall där vi kan lägga handväskor, mobiler mm. Snyggt verkligen!
Vi hade beställt åtta-rätters-menyn och det lilla vinpaketet. Serveringen började ganska omgående. Besticken lades ut på bordet med noggrann precision. Jag flyttade lite lätt på besticken men strax därefter hade någon servitör lagt dem på plats igen.
Vi blir serverade vatten, bubbelvatten eller stilla vatten, till maten och vattenglaset fylldes på hela tiden.
Jag kommer inte att ge mej på att berätta om alla maträtterna för jag kan inte ge dem någon rättvisa. Middagen var fantastisk! Det kom våra rätter, mellanrätter, vin från vinpaketet och andra drycker hela tiden. Det var på något sätt som en karusell. Det hände något hela tiden.
En av alla de saker jag gillade var serveringen av drycker. Ibland gick en person runt hela bordet. Någon gång gick två personer runt bordet och serverade drycker. Det kan till och med ha varit så att det vid något tillfälle var fyra servitörer vid bordet och hällde upp drycker samtidigt. Jag tänker berätta om dryckerna i ett senare inlägg.
Spännande smet i ägget |
Flera tallrikar med bröd |
Middagen började med några små tomater. Så klart betydligt lyxigare serverade än jag fått dem på något annat ställe, men kan erkänna att jag kände mej lite skeptisk till de små tomaterna (jag gillar inte ens tomater). Rätten var så klart betydligt mer avancerad och lyxig än vad jag insåg. På tallriken fanns även rosor och hibiskus och det har jag nog aldrig ätit. Allt serverat på fina fat.
Efter andra rätten kom flera fat med bröd. Det var typ fem olika sorters bröd och med all sannolikhet de godaste fem olika bröd jag någonsin ätit. Alla bröden var fantastiskt goda.
Fantastisk kreation |
Fantastiska smaker med Caviar |
Jag fotograferade varenda maträtt, varje mellanrätt och varenda dryck som ställdes på vårt bord. Det var många fantastiska kreationer och många för mej nya maträtter och många nya smaker. På mitten av åtta-rätters-menyn serverades lite åt skaldjurshållet, någon rätt med Oscierta Caviar ragu (förstår inte ens vad jag skriver) och en rätt med kokta signalkräftor.
Det där med att äta på stjärnkrog ska vi göra fler gånger. Tack Operakällaren för en fantastisk middag. Tack min bästa familj för presenten. I nästa inlägg kommer lite om dryckerna.