Hejdå Kroatien, vi kommer tillbaka

Munskydd på flyget
Semestern i Kroatien är slut för den här gången. Vi har varit i Kroatien vid flera tillfällen. Eftersom Covid fortfarande finns i Europa så valde vi att resa till ett land och en plats som vi känner till för att veta att vi inte måste trängas bland människor.

Kroatien hade ungefär samma regler som Sverige gällande munskydd. Man skulle hålla avstånd och i affärer och liknande skulle munskydden användas. Det verkade ändå inte som att munskydden var jätteviktiga och såg både turister och lokalbefolkningen vara i vår närmaste affär utan munskydd.

På flyget skulle munskyddet vara på under hela flygresan.

Kroatien var lika bra som vi har tyckt de tidigare gånger vi varit där. Den här gången valde vi ändå att besöka två för oss helt nya platser. Första veckan bodde vi i Supetar, på ön Brac´. Det var en bra plats att bo på om man vill kunna göra en dagsutflykt till Split. Färjorna mellan Supetar och Split går flera gånger om dagen. Vi gjorde utflykten till Split en av dagarna på ön.

När vi hade tre dagar kvar på resan flyttade vi oss till Podstrana, strax söder om Split. Vi flyttade, som vanligt, till fastlandet för att ha nära till flyget när vi ska hem. Podstrana var inte världens roligaste plats men platsen erbjöd det vi behövde. 

Vi bodde på hotell San Antonio och hade stranden alldeles utanför. Det mest fantastiska som hände i Podstrana var hagelskuren som kom en av dagarna, före frukost. Hagelkornen var 2-3 centimeter och det var som om stora isbitar föll från himlen. 

Resans sista solnedgång
och ingen rök längre

Sista bilden från balkongen
och ingen rök längre

Från balkongen hade vi utsikt över havet och en bit norrut såg vi konturerna av Split. Bortom Split ligger flygplatsen och nära flygplatsen fanns en brand som det jobbades med någon dag. Vi såg sjöflygplanen hämta vatten från havet och från vår balkongen kunde vi se rök från branden i horisonten. 

Det skrevs att branden påverkade flygtrafiken men kvällen innan vi skulle resa hem såg vi inte längre någon rök. De hade fått kontroll på branden och vårt flyg mot Stockholm kom iväg precis som det skulle.

Vi har haft tio fantastiska dagar i Kroatien och vi kommer att åka tillbaka fler gånger. Jag gillar verkligen Kroatien och vi har fortfarande inte varit runt Zadar eller i Istrien.