Från Vanadisplan till Churchill Arms

Calota på Vanadisplan
Så har det äntligen blivit dags att göra några timmar i Stockholm igen. Vi har inte varit i Stockholm på hela sommaren, vilket är mycket märkligt. Vi brukar annars göra något i Stockholm typ en gång i månaden.

Jag har upptäckte att man kan favoritmarkera platser i Google Maps och utifrån vad jag hade markerat så hade jag promenaden klar för mej.

Vi tar oss först med bussen till St. Eriksplan och tanken är att vi ska besöka Stockholms Glasshus. När vi kommer fram så har polis och brandbilar spärrat av vägen där vi vill gå. Avspärrat på grund av brand i något av husen. Vi tänker om och går direkt till Vanadisplan istället.

Anledningen till att vi ska besöka Vanadisplan är för att se Carlota. Carlota är en skulptur, ett stort svart ansikte. Det är typ samma ansiktet som vi tidigare har sett i Pilane, skulpturparken på Tjörn. Ansiktet där är bra mycket större och vitt, men iden är den samma och det är samma konstnär som gjort de båda skulpturerna. 

Framme vid Vanadisplan visar det sej att vi inte är de enda som sökt upp Carlota just idag. Känner mej lite grann som turist när jag tar några foton på skulpturen. Den är rätt cool faktiskt.

Dagens viktiga på planeringen är avklarad. Vi tittar lite på de nybyggda huset som kallas Norra Haga och sen är målet att gå till restaurang Lilla Prag. Det tar ungefär 18 minuter att gå till Lilla Prag. Att vi ska gå just dit är mest en grej. Vi har aldrig besökt den restaurangen och Janne har aldrig varit i Tjeckien. 

Carlota på Vanadisplan
Haga Norra

Min tanke är att han därför ska få besöka Lilla Prag och ta en tjeckisk öl. Närmare Tjeckien kommer han inte just nu. Restaurangen har ganska högt betyg på Tripadvisor men vi upplevde inte mycket av Tjeckien där. Menyn är dock full av tjeckiska maträtter och vi drack en öl som heter Kozel, vilket var helt nytt för oss båda. Helt ok öl, en ljus lager och lite söt. 

Nästa stopp är Monica Zetterlunds park. En park jag hört talas om men aldrig varit där. Själva parken är inget märkvärdigt och ganska liten. Det roliga med parken är att här spelas musik med Monica Zetterlund. Tanken är nog att man ska sätta sej på sofforna och lyssna på hennes musik. Rätt kul idé ändå. 

Nu har vi sett Carlota på Vanadisplan, vi har varit på Lilla Prag och jag har sett Monica Zetterlunds park. Ursprungsplanen är att vi ska åka hem nu, men området där vi befinner oss är fullt av krogar så vi väljer istället att ta någon öl innan vi åker hem. 


Puben Churchill Arms
Janne på Churchill Arms

Vi stannar först på Balzac på Odengatan och går sedan till Churchill Arms, en pub på Rehngatan bara ett kvarter från Odengatan. Här har vi varit tidigare och vi vet att vi gillar stället. 

Efter att ha druckit besökt dessa två ställen är det i alla fall dags att åka hem. Vi går ner i tunnelbanan vid Tekniska Högskolan och strax är vi hemma igen.

Promanden slutade på nästan 10 000 steg vilket är jättebra. Dessa 10 000 steg brukar vara vårt mål när vi gör våra promenader i Stockholm. Stockholms Glasshus kan vi besöka en annan gång. Hemma blev det panerad torsk och pommes strips. Gott!