Ljusterö kyrka, Roslags-Kulla kyrka och en korvkiosk

Ljusterö kyrka
Vi har varit på utflykt på Ljusterö under dagen. Vi har tittat till en fotoutställning vid Ljusterö Torg, ätit glass vid Linanäs Gästhamn och avslutat med att titta till klipporna vid Lagnö naturreservat. Bland det sista som händer på klipporna är att vi får se en orm. Troligen en snok men ändå. Det är inte så vanligt att man ser ormar. 

När vi lämnar klipporna gör vi det för att åka hemåt igen. 

Vi vet att vi kommer at åka förbi Ljusterö kyrka så vi bestämmer oss för att stanna där. Den ser lite speciell t och är en vitmålad träskyrka med åtta kanter. Troligen har den byggts första gången på1500-talet. 

Vi kör sedan mot färjelägret men stannar till vid korvkiosken eller grillen för att vi behöver lunch. 

Vi konstaterar att det måste vara en av det bättre korvkiosker gällande läget. Här sitter vi och äter lunch, vid bord i ett grönområde och vi har utsikt över havet.  

Vi befinner oss nu alldeles vid färjelägret så vi tar första bästa båt över till fastlandet igen. När vi kommit till fastlandet ser vi Roslags-Kulla kyrka. Eftersom vi redan är i farten med att se kyrkor så tittar vi till även den här innan vi kör hemåt.  Kyrkan tros vara byggd på 1700-talet. 

Utsikt från korvkiosken


Roslags-Kulla kyrka


Det har varit en trevlig dag med en biltur i skärgården.