Konstrunda i slottsträdgården vid Rånäs slott

Rånäs slott
Idag vaknar vi upp på Rånäs slott. Vi har bott här i natt på översta våningen i ett av tornen. Igår roade vi oss i slottets badtunnor och senare på kvällen åt vi grillmiddag i slottets trädgård till tonerna av live musik. Vädret har varit bra och det har väl gjort sitt. Rånäs slott är i vilket fall som helst en trevlig plats.

Slottet ligger fint till i en grönskande miljö full av vatten och parken är omgiven av hus från ett tidigare brukssamhälle.

Idag äter vi frukost i trädgården och dricker vårt kaffe ur stora vita gammaldags kaffekoppar med en förgylld guldkant. Kopparna passar bra här på ett fint slott. 

Just nu när vi befinner oss här så pågår en konstutställning i slottsparken. Vi tittade lite snabbt på konsten vi passerade igår. Idag ska vi titta lite närmare på vad som finns. 

Konst
Konst

Konst
Konst

Vi börjar med att gå runt i själva slottsparken och avslutar med att titta till huset som kallas Stenkvarn och här finns ett café. Vid Stenkvarn kan du köpa enklare mat, någon macka, ta en kopp kaffe eller en glass. 

Vatten under Stenkvarn
Stenkvarn, café vid slottsträdgården

Det som är mest fascinerande med huset Stenkvarn är att vattnet rinner rakt igenom eller rakt under huset. Går man in i huset kan man se vattnet i en glasruta i golvet. Jag köper mej en glass innan vi lämnar Rånäs slott. 

Det är fint väder och vi har semester så när vi lämnar Rånäs kör vi inte hemåt utan fortsätter ut på några öar i Stockholms skärgård.

Här fortsätter resan