Ett stopp vid Djäknesundet i Karlsborg

Djäknesundet nära Karlsborg
Vi är ute på årets Sverigesemester med bilen. Vi har startat i Kumla, åkte vidare till Askersund och tidigare idag har vi varit i Tivedens Nationalpark. Innan vi fortsätter dagens aktiviteter tänker vi ta ett dopp i Vättern. Vårt nästa stopp blir Djäknesundet. 

Det tar inte lång tid alls att köra från Tivedens Nationalpark till Djäknesundet. Djäknesundet har jag sett på bilder och det ser ut att vara en trevlig plats en varm sommardag som idag.

Vi kommer fram till en parkeringsplats. Den fortsatta vägen är avstängd för bilar så det är bara till att parkera. Vi är inte ensamma här på något sätt så när vi har parkerat följer vi strömmen av människor. Vi går längs en riktigt bilväg genom en skog. Det är svårt uppskatta tiden, men skulle gissa att det nog tar 10 minuter att gå på en innan vi är framme vid stranden. 

Stranden är inte stor och det finns inga speciella faciliteter. Vi byter om till badkläder i skydd i träd och saronger. Stranden är som en liten vik, eller sund som det heter. På båda sidor om viken finns skog. Det är en ganska fin plats och som strand betraktat är den helt ok. 

Stranden vid Djäknesundet

Här lämnar vi Djäknesundet

Vi har badat i Vättern tidigare så vi blir inte förvånade över att vattnet är så klart. Här i Vättern ser man sina fötter när man badar och det uppskattar jag verkligen. Vi stannar på stranden kanske en timme. När vi lämnar stranden köper vi varsin glass i den framkörda typ food truck som säljer glass. Vi äter våra glassar på vägen tillbaka till bilen. 

Vi har upptäckt på kartan att det finns ett fiskeläge i närheten, Klangahamns Fisk. Vi kör ner där och tror att vi ska äta några fiskar till lunch. När vi kommer fram visar det sej att vi är inte ensamma om den idén. Det står massor av människor i kö och det känner vi inte för så vi kör bara vidare. 

Kön vid Klangahamns Fisk

Lite båtar vid Klangahamns Fisk

När vi kommer in i Karlsborgs stad stannar vi vid en bensinmack och äter vår lunch. Just när vi stannar brakar regnet loss så vi sitter i bilen och äter. Strax bredvid ligger Karlsborgs Camping. 

När man inte vet så blir det ibland lite fel. Hade vi vetat så  skulle vi ha kunnat åka några hundra metet till och fått en betydligt trevligare korvkiosk vid vattnet. Det finns väldigt mycket vatten på båda sidor om vägen när man kör genom Karlsborg. 

Nästa stopp blir Karlborgs fästning, som är vårt syfte med att köra till Karlsborg.