En lugn och bra semesterdag i Supetar

Redo för stranden
Vi befinner oss i Supetar och har varit här i några dagar nu. Börjar dagen med frukost på balkongen i vår lägenhet sen är det stranden som gäller igen. På väg till stranden passerar vi en souveniraffär där de säljer det mesta som har med sol och bad att göra. Idag stannar vi till där och jag köper mej en stor simring, en simring för vuxna. 

Jag vill ha simringen för att kunna slappa när jag är i havet, för att bara kunna glida omkring utan att behöva simma. Så klart kommer simringen att bli populär i hela familjen. 

Idag stannar vi på vår allra närmaste strand, här finns hopptorn och en lekplats ute i havet. Här finns också några små hytter för massage och några restauranger och barer.   

Vi roar oss på stranden och jag roar mej så klart med min nya simring. Vid lunch äter vi på någon av de närbelägna restaurangerna. Som kuriosa kan nämnas att restaurangerna ofta skyltar med vad de har för restriktioner på grund av Covid-19. 

Vi roar oss på stranden fram till halv fem ungefär för att gå hemåt och förbereda oss inför kvällens middag. Vi har bokat bord på restaurang Peperoncin för middag i kväll. Vi har fått veta om den här restaurangen att den är omtyckt så vi tittade till den igår och bokade ett bord. 

Full aktivitet i havet
Delar av badviken från stranden


Restaurangen ligger inne på en gränd i den del av Supetar där de riktigt gamla husen finns. När vi går dit från vår lägenhet försöker vi hitta en genväg, istället för att gå den gamla vanliga vägen längs havet. Vi är lite sent ute och jag blir lite stressad över att vi inte kommer fram raka vägen som vi har tänkt oss. 


Trots att vi går lätt vilse på vägen dit så är det ändå en jättemysig och trevlig väg vi går. Vi hamnar i ringlade gamla gränder och det är rätt fint på sina ställen. Så på sätt och vis var det lite bra att vi kom vilse.

Vilse bland gränderna
Janne och jag på Peperoncin

Till slut kommer i alla fall fram till en trappa som vi kan välja att gå ner. Nedanför trappan finns helt oväntat restaurangen. Många av borden finns i själva gränden och många bord finns längs grändens fortsättning på en lite öppnare plats.

Vi får ett bord på den lite öppnare platsen och vi ser gränden framför oss. Här har vi en jättemysig middag och sitter här hela kvällen. Strax efter klockan 22 lämnar vi restaurangen och går hemåt. Vägen hemåt går vi den vanliga vägen som vi kan och känner igen.

Oscar på restaurangen
Jadrolinijabåt


Vi går förbi Pub Beer Garden där vi varit tidigare, vi kommer ner till den lilla hamnen, går förbi de små båtarna och fortsätter längs strandpromenaden. I närheten av restaurang Jure stannar jag till för att ta dagens sista bild på ännu en av Jadrolinijas båtar. Strax därefter är vi hemma i lägenheten.

Det har som vanligt varit en lugn och trevlig dag. I morgon ska vi göra en dagsutflykt till Split.