En dag och natt på Rånäs slott

Slottet från vattnet
Idag ska vi åka till Rånäs slott och vi ska sova över där en natt. Vi har varit vid slottet tidigare vid flera tillfällen så vi vet redan var vi kan förvänta oss. 

Slottet ligger fint med grönska och en massa vatten runt omkring. Här finns även en liten strand och några badtunnor som står nere vid stranden. Själva slottet är byggdes i mitten av 1800-talet. Runt i slottets närområde ser man flera vitmålade byggnader som visar att platsen en gång varit en gammal bruksort. 

Vi checkar in och tar oss upp till vårt rum. Det visar sej att vi har fått ett rum allra högst upp, i ett av tornen. Rummet är fint med en stor kristallkrona i taket. Vi gör oss hemmastadda på rummet och går sedan till badtunnorna. Vi har bokat tid i tunnorna för att vara säkra på att det finns plats för oss. Solen skiner och vi sitter bra där i tunnorna en stund.

Strax bredvid badtunnorna finns en badbrygga och en liten strand. Vill man bada i sjön så heter sjön Skedviken. Janne tar ett dopp även i sjön men det gör inte jag. Jag är inte särskilt förtjust i att bada där jag inte ser fötterna. 

Jag i badtunnan

Janne i badtunnan

När vår tid i badtunnorna är över går vi några hundra meter för att komma tillbaka till slottet. Nu är det bara till att fixa till sej lite inför kvällen och så tittar vi så klart runt i slottet.

Det har varit en fin dag och middagen i kväll kommer att serveras i slottets trädgård. Jag lägger en tröja i bilen för att slippa ta trapporna upp om det blir kallt när solen gått ner. 

Slottet har arrangerat en grillmiddag med alla tänkbara saker att grilla, både kött, kyckling och något vegetariskt. Just i kväll finns det även livemusik ute i trädgården. Det var en duktig och pratsam musiker som hade sina rötter i dansbandsvärlden. Det hela var en lyckad kväll.

Matsalen

Inne på slottet

Utsikten från vårt rum

Biljardbord finns

Skulle man besöka slottet vid något tillfälle man hellre vill vara inomhus så är matsalen jättefin och det finns bar och biljardbord inomhus. Det lär finnas ett spa också men det vet jag inget om. Vet också att det förekommer bröllop på slottet. 

Vill man ha en lugn och lite mysig kväll så är det fint runt Rånäs slott. Just nu pågår det även en konstutställning i slottsträdgården men den ska vi titta närmare på i morgon.

Här fortsätter resan