Första promenaden i Sigtuna

Småbåtshamnen utanför vårt hotell

Vi har varit i Uppsala under dagen och nu kört från Uppsala till Sigtuna. Här ska vi stanna i natt för att få lite tid att titta på Sigtuna innan vi åker tillbaka hem igen. 

Klockan är nästan 18:00 när vi checkar in på hotellet 32 Rum och Kök. Hotellets läge är helt perfekt för vårt ändamål. Det ligger alldeles vid vattnet och alldeles bredvid vattnet finns den strandpromenad som Sigtuna bland annat är känd för. 

Vi gör oss hemmastadda på rummet och går sedan ut och följer strandpromanden. Alldeles utanför hotellet finns en liten småbåtshamn, med betoning på liten och väldigt små båtar. Vi fortsätter längs vattnet genom en liten park.

Vi passerar Sigtuna Stadshotell som sägs vara Sveriges minsta femstjärniga hotell. Vi får titta till det vid ett senare tillfälle. På promenaden vi går finns många hundägare och och massor av gäss och änder. Är lite orolig att fåglarna ska attackera mej när jag går in i flocken.

Strax därefter finns en lekplats och några familjer med barn. Vi ser en minigolfbana men där lämnar vi strandpromenaden för att gå upp mot centrum. I centrum lär det finnas någon restaurang där vi kan äta.

Jovisst, vi hade kunnat äta på hotellet där vi bor men vi ville ju se lite av Sigtuna redan i kväll. Vi hamnar i alla fall på Restaurang Kopparkitteln.  Vi slår oss ner på uteserveringen och beställer. Det var kanske inte världens bästa restaurang men det var heller inget fel på restaurangen. Vi åt och drack och var mätta och nöjda när vi lämnar platsen.

Promenad genom centrum
Tant Bruns Café är stängt

Fina sittplatser
längs strandpromenaden
Middag på Kopparkitteln


Nu går vi genom centrum tillbaka till hotellet. Det är ett fint litet centrum men affärerna är stängda. Vi passerar bland annat Tant Bruns Café och även det är stängt. Klockan är över 20:00 nu så vi får lämna lite upptäckter till i morgon. I morgon ska vi även titta på någon kyrkoruin, men nu går vi hem till hotellet.