Rådhus, kaffestuga och karamellfabrik i Sigtuna

Sigtuna rådhus
Vi befinner oss i Sigtuna där vi har sovit en natt och hunnit titta på Sankt Olof kyrkoruin. Efter kyrkoruinen går vi in till stadens lilla centrum igen. Vi hann med lite av staden igår då var det mesta stängt.

En av de saker som Sigtuna är känt för är sitt rådhus. Vi börjar därför med att gå mot det lilla torget där rådhuset ligger. Rådhuset byggdes på 1700-talet och är ett av Sveriges minsta rådhus. Man fick gå in i rådhuset och titta och utanför fanns en informationsskylt där man kunde läsa på lite själv. Jag minns att jag slås av att det verkar vara många turister här på torget.

Hur som helst är det ett litet fint huset värt att titta till.

Vi fortsätter längs gågatan i stadens centrum. När vi kommer fram till Tant Bruns Kaffestuga är det öppet. Vår familj brukar inte besöka caféer normalt men är fiket en sevärdhet så tittar vi så klart till det. Att äta kaffebröd är heller inget familjen brukar roa sej med men så klart köper vi oss alla lite kaffebröd.

På grund av Corona så är det ett begränsat antal som får vara inne i stugan så där tittar vi aldrig. Vi sitter i trädgården och fikar tillsammans med andra turister. Hela cafét utstrålar något gammalt och ålderdomligt över sej och det är det som gör det lätt mysigt. 

Vi fortsätter längs gågatan och strax bredvid Tant Bruns Kaffestuga finns Augusta Janssons karamellfabrik. Det är en godisaffär och även den har en ålderdomligt miljö men det är fint och gulligt. Jag tycker absolut man kan titta in där om man befinner sej i Sigtuna som turist.

Ingången till Tant Bruns Kaffestuga
Mitt fikabröd på Kaffestugan

Augusta Janssons karamellfabrik

Augusta Janssons karamellfabrik

Vi fortsätter gågatan och är snart framme vid Sigtuna stadshotell, Sveriges minsta femstjärniga hotell. Här tar gågatan slut och vi kommer precis vid huvudingången. Igår gick vi på andra sidan hotellet och såg att det ligger fint vid vattnet. Vi går in på hotellet bara för att titta. Vi går rakt igenom receptionen och fram till restaurangen. Ingen äter just nu så vi går fram till fönstren och tittar ut över vattnet. Det ser fint ut. Här skulle man absolut kunna äta någon gång om man har vägarna förbi Sigtuna igen. 

Den här gången går vi ut från hotellet igen och går mot vårt eget hotell där vi bor, 32 rum och kök. Vi ska hämta bilen och sen ska vi titta till en kyrkoruin till innan vi kör hemåt. 

Här fortsätter resan