Sankt Pers kyrkoruin i Sigtuna

Sankt Pers kyrkoruin
Vi befinner oss i Sigtuna. Vi har varit här snart ett dygn nu. Sigtuna är verkligen en fin liten stad. Vi har sett Sankt Olof kyrkoruin, tittat på det lilla rådhuset, fikat på Tant Bruns kaffestuga, besökt en liten karamellfabrik och tittat till Sigtuna Stadshotell, Sveriges minsta femstjärniga hotell.

Nu har vi bara en sak kvar som vi ska göra innan vi lämnar staden. Vi har bott på hotell 32 rum och kök. Det var ett riktigt bra och trevligt hotell alldeles vid strandpromanden. Hotellet kan absolut rekommenderas om man vill bo i Sigtuna. Bilen står fortfarande kvar vid hotellet så vi börjar med att hämta bilen.

Vi åker väl sen i princip bara över gatan. 

Här ligger Sankt Pers kyrkoruin och är rester av den kyrka som började byggas på 1100-talet. Mer information finns här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sankt_Pers_kyrkoruin . Det är inget stort området så besöket är snabbt avklarat. 

Sigtuna är absolut värt ett besök för det är en charmig liten stad. Sigtuna är en av Sveriges äldsta städer så är man intresserade och läser på så är nog dess kyrkoruiner intressantare än vad jag kan återberätta. Staden grundades redan år 970 och fram till 1200-talet var staden ett kommersiellt centrum.

Oscar och Janne bland ruinerna
En runsten bland ruinerna