Uppsala Domkyrka - Sveriges största katedral

Uppsala Domkyrka
Vi befinner oss i Uppsala på en bilutflykt. Vi har redan promenerat genom större delen av staden och ätit lunch mitt i city. 

Efter lunchen tar vi stadens kanske viktigaste sevärdhet, domkyrkan. Uppsala domkyrka är Nordens största katedral och visst är den stor och mäktig. Katedralen började byggas redan på 1200-talet men invigdes inte förrän i mitten av 1400-talet. 

Vad man bör veta när man besöker katedralen är kanske att Gustav Vasa finns begraven här. Det är lite dåligt skyltat men en av gravarna i katedralen är större än de övriga så man anar att det är Gustav Vasas grav. 

Innan vi går tillbaka till bilen tar vi en sväng till Linnés trädgårdar. Vi kommer dit några minuter innan det är dags att stänga så vi går aldrig in där. Vi står bara utanför och tittar in en bit i trädgården. Det kan säkert vara en intressant plats en annan gång. Uppsala ligger trots allt inte så långt från vårt hem.


Gustav Vasas grav
Uppsala Domkyrka invändigt

Uppsala Domkyrka invändigt
Linnes trädgårdar

Det blev en alldeles lagom lång promenad i Uppsala, och alla är nöjda när vi går tillbaka mot bilen för att åka vidare. Nej, vi ska inte köra hemåt. Vi ska köra till Sigtuna