Midsommarafton i Norrtälje

Jag vid Färnäs 4H-gård
Jag vid Färnäs 4H-Gård
Det är midsommar och Coronatider. Alla stora festligheter är inställda men något ville vi ändå göra, Janne och jag. Vi har därför bokat hotell och midsommarminne på Pensionat Granparken i Norrtälje. Det är en bilresa på cirka en timme hemifrån. 

Vid köpcentret, Flygfyren, strax innan vi kommer till Norrtälje finns en Outletbutik med Gantkläder. Kanske finns det någon på närmare håll men det fick bli en utmärkt början på vår vistelse i Norrtälje. Jag köpte en ljusblå tröja som blir jättefin till hösten. Jag tycker det var en bra butik och här fanns mycket fina kläder till mej.

Det är inte dags att checka in ännu på några timmar så nästa stopp blir Färsnas 4H-Gård. Vi tänkte att det kunde vara kul att titta till några djur men här fanns inte mycket djur alls, i alla fall inte idag. Det vi såg var några kaniner och det fanns ett rätt mysigt café som var öppet. Just idag fikar vi inte eftersom vi rätt snart ska äta lunch. Kanske blev det en större behållning att vi fick se en lite midsommarstång. Midsommarfesten som normalt är på Färsna gård är så klart inställd.

Det är fint väder den här dagen så nu kör vi en bit utanför Norrtälje. Vi har ställt in bilens GPS på Lundabadet.

Lundabadet visade sej vara större än vi trott och välorganiserat med omklädningsrum och toaletter. Toppen! Strax har vi fått på oss badkläder. Det blir årets första dopp och det är imponerande nog i havet. Det var badbart och inte särskilt kallt alls. Check på det!

Strax efter 14:00 kör vi tillbaka till Norrtälje och letar upp pensionatet. Vårt rum är inte klart när vi kommer så vi beställer varsin öl, lokal öl från Roslagen, och väntar en stund. Vi har hyrt pensionatet finaste rum. Ingen lyx på något sätt, men det fint inrätta i gammal romantisk stil.

Klockan 15:00 får vi vårt bord i trädgården. Här har de dukat ett flertal bord och bra är det väl att det är fint väder. Trädgården är fin men behöver fräschas upp. Den ser ut att ha förfallit. Det är nya ägare sedan en månad tillbaka så det blir troligtvis fixat med tiden. Vill inte klaga alls.

Lundabadet
Lundabadet
Lokal öl från Roslagen
Lokal öl från Roslagen

Förrätten blir traditionsenlig midsommarlunch, sill, färskpotatis och snaps. Huvudrätten är köttbullar, prinskorv och Janssons frestelse. Efterrätten är en typ paj med jordgubbssmak. Vi sitter mitt i solen och visst är det trevligt, men det är så varmt att vi till slut, efter en timme, ändå ber att få ett parasoll för att stå ut i värmen.

Efter lunchen softar vi lite på rummet och går sen ut på promenad k Norrtälje. Ner till centrum är det en promenad på 10-15 minuter.

Det är inte så förvånande att i stort sätt allt visade sej vara stängt. Vi hittade en irländsk pub med en innergård. Vi slår oss ner där en stund bara för att vi kan sitta utomhus.

Går sedan runt bland de små kullerstensgatorna och tittar lite runt Norrtäljeån. Det är en fin liten stad. Norrtälje, vi hittar fram till det lilla torget och här finns en sushibutik som är öppen, men inte mer än så.

Janne vid midsommarlunchen
Janne vid midsommarlunchen
Förrätten vid midsommarlunchen
Förrätten vid midsommarlunchen
  

Kullstensgator i centrum
Kullerstensgator i centrala Norrtälje
Staty Nils Ferlin
Staty med Nils Ferlin
     
Vi passerar Åtellet Hotell, även det är stängt men vi tror det beror på Corona. Ingenting är som det brukar vara. Jag hade annars sett fram mot att sitta på deras veranda mot ån.

Vi går vidare längs nybyggen och det nybyggda promenadstråket längs havet. Vi pratar lite lätt om att det kanske är här vi ska bo en dag. Vem vet?

Vi följer promenadstråket så länge vi ser något som verkar spännande sen vänder vi och går samma väg tillbaka.

Mitt i centrum ligger en båt S/S Norrtelje. Båten är en grekisk restaurang. Restaurangen visar sej vara öppen då vi väljer att flå oss ner där. Vi sitter trevligt alldeles vid havet och Norrtäljeån. Vi beställer drickor och inser snart att vi faktiskt är hungriga igen. Vi beställer en delikatesstallrik som vi delar på.

Nybygge längs vid havet
Nybygge vid havet i Norrtälje
Åtellet och Norrtäljeån
Hotell Åtellet och Norrtäljeån
     
Vi går tillbaka till pensionatet. I trädgården finns en grå jako som sitter i en bur. Vi pratar en del med fågeln och det är inte bara vi som pratar utan även fågeln pratar en hel del. Roligt! Avslutar kvällen en stund i trädgården.

Det har varit en jättetrevlig midsommarafton. Lite annorlunda på grund av Corona men ändå trevlig. Kan absolut rekommendera både Norrtälje och Pensionat Granparken för en utflykt över typ en helg. Det är en lite småfin stad vid havet.