Kul att fira nyår på Skansen

Hotellet där vi bor i natt,
vid Hötorget
Oscar är bjuden på nyårsfest hos kompisar. Janne och jag ska alltså vara ensamma på nyårsaftonen. Så klart måste vi hitta på något kul. Jag har firat nyår på Skansen för typ 26 år sedan och Janne har aldrig firat nyår på Skansen. Vi bestämde oss för att göra något trevlig av det.

Vi bokar ett dubbelrum på Haymarket Hotell vid Hötorget i Stockholm. Anledningen till att vi bokar ett rum är att vi vet att sedan tidigare det är svårt att ta sej hem på nyårsnatten.  När vi kommer till hotellet visar det sej att vi är verkligen inte ensamma. Det är tydligen populärt att bo på hotell på nyårsnatten. Det är hur mycket folk som helst på hotellet och vi får veta i receptionen att hotellet är fullbokat.

Vi checkar in och går upp på rummet. Vi har bestämt att vi ska vara på rummet tills det blir dags att ta sej till Skansen. Stockholm har vi sett förut så just idag är det inte det som är viktigt. Vi behöver mat, både lunch och middag så vi går ändå ut en stund.

Vi ätet lunch på McDonalds. Efter det går vi ner i Hötorgshallen och plockar på oss diverse goda saker som vi kan äta kallt. Det blir skinkor, korvar, ostar, oliver, bröd, kex, ruccola, tomater och lite vindruvor. Hötorgshallen ska stänga klockan 16:00 just idag. När vi shoppat klart frågar vi på en av restaurangerna om vi hinner med varsitt glas vin innan de stänger. Det hinner vi får vi veta. Vi har aldrig suttit på Hötorgshallen och druckit vin så det känns kul och vi känner oss lite som turister.

Sen går vi tillbaka till vårt rum och väntar på att det ska bli dags att äta middag. Vi dukar upp alla delikatesser på skrivbordet i vårt rum. Vin har vi tagit med oss hemifrån. Det blir en jättemysig och lätt lyxig middag. Strax efter klockan 21:00 börjar vi gå mot Skansen. Vi hoppas kunna ta spårvagnen tillbaka i natt.

Vin i Hötorgshallen
Buffén vi dukade upp på rummet

När vi kommer fram till Solliden (på Skansen) där nyårsuppträdandet är så pågår genrepet. Vi står och lyssnar en stund men det verkar trist att se programmet redan nu så vi går går in på Sollidens restaurang och ta en öl så länge.

Uppträdandet börjar 23:10. De artister som står på scenen är bland annat Sanna Nielsen, Richard Söderberg, Victor Crone, Hannah Ferm, Mariette och Tusse. Vi hurrar för Tusse för han fyller 18 år när klockan slagit midnatt. Alla artister ser glada ut och vi tycker programmet är jättetrevligt.

Lena Endre är den som fått äran att läsa Nyårsklockorna. När hon är klar verkar hon glad att allt gick vägen och hon hann innan nedräkningen börjar. En stor klocka visar nedräkningen och publiken räknar högt 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0.

År 2020 har börjat. Vi öppnar den medhavda "champagnen" och skålar. Gott Nytt År!

Sanna Nielsen var programledare
Sanna och Richard Söderberg

Mariette
Tusse som vunnit Idol någon vecka tidigare

Victor Crone
Lena Endre läser Nyårsklockorna
Nu har det blivit år 2020
Vi tittar ut över Stockholm en stund innan vi lämnar Skansen





Klockan 00:10 är programmet över. Vi stannar en stund och ser ut över Stockholm i hopp om att se fyrverkerier. Det är rätt lugnt på himlen så vi lämnar Skansen. Vi promenerar längs Strandvägen tillbaka mot hotellet vid Hötorget. Vi går alltså från Hötorget till Skansen och tillbaka till Hötorget den natten. Det har varit en jättetrevlig kväll och promenaden den här kvällen slutade på mer än 20 000 steg. Kanske är det en bra början på ett nytt år..