Golden Gate och sista kvällen i Kiev

Golden Gate
Idag har vi promenerat runt i Kiev och tittat på klostret med guldkupolerna, varit i Andreas sluttning och inhandlat lite souvenirer, ätit lunch på Spotykash (en riktigt bra restaurang) och tittat på Sophiakatedralen. Nu har det blivit sen eftermiddag och snart ska vi alla få ha egen tid en stund men innan dess så går vi mot Golden Gate.

Det är en promenad på cirka tio minuter innan vi är framme vid Golden Gate. Det sägs vara någon port till staden för länge sedan men ingen vet hur porten egentligen såg ut. Det hela känns ganska meningslös och Golden Gate är heller ingen vacker byggnad.

I parken står ett piano och för de musikaliska ungdomarna Oscar och Hannah är det det är nog mer intressant. De stannar i alla fall en stund vid pianot. I parken finns också några kattskulpturer som kan intressera. Det lär också finns en matmarknad i närheten av Golden Gate men det började bli dags att gå hemåt igen så att ungdomarna kan få lite egen tid.

Kattskulptur
Piano i parken vid Golden Gate

Hemma på vår egen gata, Chresjtjatyk Street, skiljs vi. Ungdomarna går in på varuhuset TSUM och Janne och jag letar efter någon trevlig pub men hamnar tråkigt nog på samma tyska pub som igår (i stort sätt mitt emot TSUM).

Att puben ligger mitt emot TSUM gör det enkelt att bestämma att vi ska äta där på kvällen. Vi vet ju att Oscar och Hannah kommer att hitta till puben så där blir det mat på kvällen.

Chresjtjatyk Street
Jag framför Kyiv




På väg hem till lägenheten går vi längs Chresjtjatyk Street igen. Går in i någon souvenirbutik längs vägen och spontanköper en lite större tomte och en röd julduk. Det här är vår sista kväll i Kiev. I morgon ska vi åka tillbaka till Stockholm. 

Här fortsätter resan