Vi börjar på Avenyn och det blir en bra kväll

En öl och Jack Daniels till Janne

Efter två nätter på Tjörn och ett snabbstopp i Kungälv har vi nu kommit fram till Göteborg. Syftet med att besöka Göteborg är främst för att Oscar ska få besöka Liseberg för att han aldrig varit där.

Vi checkar in på Scandic Europa i Nordstan. Bilen får (efter en lång men ointressant historia) parkeras på Scandics egna parkeringsplatser i Nordstans parkeringshus.

Det har blivit dags att upptäcka Göteborg. Målet med i kväll är att gå till Avenyn, besöka Hard Rock, titta på Poseidon, äta något och sen tillbaka till Nordstan igen. Vi börjar gå längs Norra Hamngatan, över bron och längs Östra Hamngatan. Det finns fullt av affärer och restauranger överallt.

Vi kommer fram till platsen där Paddanbåtarna finns. Bra då har vi koll på var de finns för de båtarna ska vi åka en dag. Vi går över Kungsportalbron, förbi en park. Här finns en massa blommor och vill minnas någon staty och på andra sidan gatan ligger en teater. Vi fortsätter rakt fram och så är vi plötsligt framme vid Avenyn, som egentligen heter Kungsportsavenyn lärde jag mej av kartan.

Vi tittar till restaurang Bellora, men går vidare. Nästan bredvid (eller så var det alldeles bredvid) ligger Hard Rock Café. Det är inte riktigt dags att äta ännu så vi stannar till för en öl. Vi har gjort en grej av att vi alltid ska besöka Hard Rock på de ställen där det finns. Janne har dessutom tagit grejen ett steg till. Han ska dricka en öl och en Jack Daniels´. Oscar beställer Coca Cola. Vi sätter oss på deras uteservering. Det är regnigt ute men uteserveringen är under tak.

En ung Astrid Lindgren
Non Violence skulpturen


Poseidon, Oscar och Janne
Så klart vi såg spårvagnar

Vi dricker upp våra drickor, reser oss upp och går ut på gatan. På gatan alldeles utanför Hard Rock inträffar det osannolika. Här möter vi en av Oscars klasskompisar med familj. Om vi hade lämnat Hard Rock 20 sekunder tidigare eller senare hade vi aldrig träffat dem men där står de nu. Vi hade ingen aning om att de befann sej i Göteborg, inte ens Oscar trots Snapchat. Vi pratar så klart med familjen en stund och bestämmer att Oscar och hans klasskompis ska ses på Liseberg i morgon. Kul!

Jag på Scandic Europa
Vi går vidare upp mot Poseidon, för honom ska man väl ha sett om man varit på Avenyn. Lite saker på vägen till Poseidon är en staty föreställande en ung Astrid Lindgren och skulpturen Non Violence (en pistol med knut). En välkänd skulptur som även finns i Täby och jag vet att den finns utanför FN-huset i New York (av någon anledningen missade vi den i New York trots att vi kände till att den finns där).

Innan vi lämnar Poseidon tittar vi till restaurang Toso som vi blivit rekommenderade. Verkar jättecool men just idag finns det bara bord på uteserveringen så vi väljer bort den och bokar bord till i morgon istället.

Vi går nedför Avenyn igen och letar efter en plats att äta idag. Vi går på Oscars klasskompis en gång till på en restaurang som vi väljer bort. Vi hamnar till slut på restaurang Bellora. Oscar och jag beställer pizza och kanske är det den bästa pizzan jag ätit i Sverige. Janne beställer någon slags risotto och även han är nöjd med maten.

Efter middagen går vi genom ett regnigt Göteborg tillbaka hotellet ungefär samma väg som vi gått när vi lämnade hotellet. Det blev en bra start på Göteborg. Extra kul blev det att Oscar får en kompis i morgon när vi ska besöka Liseberg.