Snabbvisit vid Kungälvs fästning

Bohus fästning
Vi är ute på årets resa i Sverige. Vi har tidigare idag lämnat Tjörn och är på väg mot Göteborg, där vi ska stanna några nätter. 

Vi får inte checka in på Scandic förrän klockan 15:00 så vi har inte bråttom. Vi bestämmer oss därför för att stanna till vid ytterligare en sevärdhet, eftersom vi ändå åker förbi där.

Vi bestämmer oss för att stanna i Kungälv. Kungälv är kanske mest känt för sin fästning. När vi lämnar motorvägen mot Göteborg följer vi därför skyltarna mot Bohus fästning.

Vi kör fram till fästningen och parkerar bilen. Det visar sej att det kostar pengar att komma in och titta närmare på fästningen och det är vi inte ett dugg intresserade av just idag. Vi är mer intresserade av gatuköket som ligger strax bredvid. 

Fotot visare bara en liten del av hela fästningen. Tror att fästningen har funnits sedan 1300-talet. Här finns en länk om någon vill veta mer om Bohus fästning - https://www.bohusfastning.com/ . 

Vi går runt lite i parken framför fästningen och tar några foton, för att åtminstone komma ihåg att vi varit där. Sen ställer vi oss i kön till gatuköket, beställer vad vi vill ha och sätter oss sedan vid borden utanför gatuköket och äter. Det är ingen kulinarisk måltid men det blir bra just idag. 

Efter lunchen kör vi mot motorvägen igen och fortsätter resan mot Göteborg.