Snabbstopp vid Västerås Mälarcamping

Bryggan, därifrån går båten till Elba
Det har blivit dags för årets resa i Sverige. Vi gör varje år en resa någonstans i Sverige.

Idag börjar färden mot Tjörn och Göteborg. En resa helt utan kompromisser för alla i familjen får någonting som de själva vill ha. Janne vill titta på Tjörn eftersom han ofta var där som barn, jag, Susanne, har upptäckt skulpturparken i Pilane och Oscar vill gå på Liseberg. Allt det här finns på planeringen av denna resa.

Vår första natt ska vi sova i Mariestad, Jannes hemstad så vi har gott om tid att ta oss genom landet. Vi bestämmer därför att vi ska ta det lugnt och stanna och titta på saker längs vägen. Första stopp blir Västerås Mälarcamping. Här hyrde vi en liten campingstuga sommaren 2011. Jag ville visa Oscar platsen igen så att han kommer ihåg den och även Janne tyckte det var en bra idé.

Vi parkerar och visar Oscar var vi satt och fikade med delar av min släkt sommaren 2011. Oscar minns en del men jag tror att det såg lite annorlunda ut idag. Vi går förbi huset som vi hyrde och konstaterar bara att det är sej likt och att just idag bor någon från Norge i vårt hus.

Skyline över Västerås
Vår stuga sommaren 2011

Vi går vidare ner till stranden och ut på bryggan, härifrån åkte vi en båt lite runt på Mälaren. Bland annat åkte vi till Elba men vädret var dålig den dagen så vi klev aldrig i land. Idag är vädret strålande men någon båt ser vi inte till och även om vi gjort det så har vi inte tid att åka båten idag.


Vi ska vidare på vår resa genom Sverige. Vi går tillbaka till bilen och kör mot Örebro.