Skärhamn, ett fint litet samhälle

Skärhamn
Vi befinner oss på årets resa i Sverige och vi är på Tjörn. Vi har just besökt Skulptur i Pilane och nu kör vi vidare mot Skärhamn, en av de små samhällen vi ska besöka under dagen.
Vi kör in i det lilla samhället och parkerar utanför en pizzeria nästan vid havet. Vi har en ambition att äta lunch här i Skärhamn men att sätta oss på första bästa pizzeria är inte intressant så vi går in mot de centralare delarna av turiststråket.

Vi går över gatan och är redan framme vid havet och en hamn full av små båtar. Vi följer först vägen som går åt höger men inser snart med hjälp av Googles kartor att vi har valt fel håll. Vi går tillbaka och följer istället vägen som går till vänster.

Vi går längs bryggor fulla av små båtar och kommer fram till ett torg med några restauranger. Vi väljer en av restaurangerna och slår oss ner och beställer lunch. Vi håller oss allihop till lokala specialiteter, typ toast Skagen och liknande. 

Skärhamns lilla torg är inte stort så det är snart avklarat. På torget finns ett Akvarellmuseum som nog är intressant om man är road av konst. Lars Lerin sägs ha akvareller på detta museum. Vi går inte in på museet utan vi går längs bryggorna bakom museet. 

Här hittar vi en liten bro som går över havet över till ett stort berg. Dags för bergsbestigning igen. Nej inte så dramatiskt höga men ändå att man ska klättra lite. Vi går upp en liten bit mest för att få fin utsikt över Skärhamn. 

Skärhamn
Skärhamn från berget bakom museet

Och visst, klipporna är också jättefina men klättrat i berg hade vi redan gjort vid Skulptur i Pilane så just här och nu är inte klipporna det som är mest spännande. Vi klättrar ganska snart ner igen och går runt hela museet och kommer fram vid ingången.

Alla museum har en souvenirbutik så vi tittar till butiken, mest för att få låna toaletten i huset. Sen går vi tillbaka längs bryggorna och är strax tillbaka vid bilen. Check på Skärhamn, ett fint litet samhälle som var värt en liten promenad. Nu ska vi fortsätta dagens tur på Tjörn. Nästa stopp blir Klädesholmen.