Rundturen på Tjörn fortsätter till Klädesholmen

Oscar äter silltallrik
Vi befinner oss på Tjörn och idag kör vi runt på ön med bilen. Vi har besökt Skulptur i Pilane och Skärhamn. Nu kör vi vidare mot Klädesholmen. Klädesholmen är troligen mest känt för sina inläggningar av sill. Enligt Janne så gör de den godaste matjessillen.

Vi gör vårt första stopp direkt efter bron till Klädesholmen. Här ser vi en fabrikslokal med märket Klädesholmen, men den är helt stängd. Här ligger även restaurang Salt & Sill. Vi tittar in på restaurangen men det är inte läge att stanna och äta så fint just nu. Vi promenerar runt på bryggorna runt restaurangen och hamnar strax vid bilen igen.

Vi åker vidare in på Klädesholmen, vi kör bland trånga gränder där massor av hus finns längs gatorna. Det är intressant och det är ganska fint men det finns ingenting annat än gränder fulla av hus. Det känns som en ganska händelselös plats. Till och vårt lilla Rönnäng, där vi bor, är livligare än Klädesholmen.

När vi inte kommer längre så vänder vi och åker tillbaka. Vi parkerar på samma parkering som där vi stod alldeles nyss, nu har vi bara bron kvar innan vi är på fastlandet igen. Nu går vi till den lilla kiosken som finns här. Vi bestämmer oss för att stanna  här en stund och ta typ en fika. Vi kan sitta vid havet en stund och bara titta. Oscar är den som ätit minst till lunch så han beställer en silltallrik.

När vi fikat klart tittar vi in i den lilla butiken som uppställd bredvid kiosken. Vi köper med oss en souvenir i form av tre sillburkar. Alla tre sillburkarna med nya och för oss okända smaker. Kul!

Delar av Klädesholmen
En tärna i Klädesholmen

En liten strand i Rönnäng
Vår souvenir från Klädesholmen



Dagens utflykt är genomförd. Nu ska vi bara tillbaka till Rönnäng. Klockan är fortfarande inte så mycket så innan vi kör mot vår lägenhet igen tittar vi till en strand som ligger hyfsat nära lägenheten. Det är en helt ok strand, men vädret för dagen lockar inte till några bad. Solen skiner men det är ganska kallt. För att ändå ha känt på havet så doppar vi alla fötterna mer än så blir det inte.

Solnedgång i Rönnäng
Middag på Skärgår´n i Rönnäng
mat till Janne och Oscar


Sen tar vi det lugnt i lägenheten en stund. Vi har passerat ICA under dagen också och köpt upp oss på lite snacks och drickor. Janne ringer och bokar ett bord på vår närmaste restaurang Skärgår´n. Det är där vi vill äta i kväll och vi vill sitta utomhus.

På Skärgår´n blir det så klart mat på temat fisk igen. Det är dyrt att alltid äta fisk men Tjörn är väl känt för sina sillar mm, så det får bli så. Oscar lämnar restaurangen och går hemåt.

Janne och jag sitter kvar till solnedgången, cirka 22:30 går vi hem till lägenheten. Det har även idag varit en jättetrevlig dag. I morgon ska vi lämna Tjörn och köra mot Göteborg. 

Här fortsätter resan