Fantastisk utsikt från Tjörnehuvud

Delar av vägen till Tjörnehuvud

Vi är ute på årets resa i Sverige och vi befinner oss på Tjörn. Vi har varit här i två dagar nu så idag är det dags att lämna ön.

Vi checkar ut från Bergabo hotell och konferens. Alldeles bakom vår lägenhet börjar promenadstigen upp till utsiktsplatsen Tjörnehuvud. Vi har ingen aning om hur långt det är upp till toppen men vi möter ganska snart ett par som ser ut att komma därifrån. Vi frågar dem hur lång tid det tar att komma upp till toppen. Vi får till svar att det tar kanske 5 minuter. Oj, vad bra.  Då är det ingen tvekan om att vi ska upp. Så vi går uppåt längs stigen.

Jag är verkligen glad att jag inte missade att besöka Tjörnhuvud. Det är lite blåsigt här uppe idag men utsikten är magnifik. Härifrån ser vi allt vad vi har sett under de dagar vi har varit här. Vi ser Åstol och vi ser Klädesholmen och så klart alla andra platser runt omkring. Vi ser även över till Marstrand och Marstrands fästning. Verkligen en jättefin utsikt.

Om ni har vägarna genom Rönnäng på Tjörn så missa inte att klättra upp på Tjörnhuvud. Från Bergabo hotell och konferens är det skyltat så det är lätt att hitta dit. Det är dock lite bergsklättring men det finns trappräcken längs vägen så klättringen blir ganska enkel.

Vi följer samma väg ner igen och är strax tillbaka vid vår lägenhet. Bilen är packad och klar så nu kör vi iväg. Vårt nästa mål är att vi ska kunna stanna för att fotografera Tjörnbron men det finns ingen bra plats att stanna på (som vi ser) så vi åker vidare.

Utsikt över Rönnäng
Utsikt över Rönnäng och Klädesholmen

Slutmålet för dagen är Scandic Hotell i Nordstan i Göteborg. Vi får inte checka in där förrän klockan 15:00 så vi har inte bråttom. Vi bestämmer oss för att stanna till vid Stenungsbaden, en stor konferensanläggning, alldeles innan vi lämnar Tjörn. Vi går igenom anläggningen och kommer ut på baksidan (eller framsidan) och har havet framför oss. Här finns en restaurang med uteservering som ligger alldeles intill havet.

Fina Åstol där ute i havet
Utsikt över Rönnäng

Det är inte jättevarmt väder men ändå uppehåll så vi beställer varsin kaffe och sätter oss en stund på uteserveringen. Efter fikastunden sätter vi oss i bilen och kör över till fastlandet.

Nu har vi lämnat Tjörn, en jättefin ö som jag tror hela familjen gillade. Vi har haft trevliga dagar här med några riktigt bra upplevelser som Åstol och Skulptur i Pilane. Nästa stopp blir Bohus fästning innan vi kör direkt mot Göteborg.