Första stopp på Tjörn blir Katrinevik, sen Rönnäng

Här bodde Janne som barn på sommaren
Efter frukost idag lämnar vi Mariestad. Vi har sovit hos Jannes mamma under natten. 

Idag ska vi fortsätta mot Tjörn. Årets semester i Sverige ska bli Tjörn och Göteborg. Tjörn för att Janne varit där mycket som barn så han vill se om han känner igen något. Jag, har googlat Tjörn och upptäckt Skulptur i Pilane så jag är helnöjd med att resa till Tjörn. Skriver mer när vi varit där. 

Vi ska avsluta semestern i Göteborg för att Oscar ska få se Liseberg. Han har aldrig varit i Göteborg.


Själva resan mot Tjörn finns inte mycket att säga. Jo, en sak kan berättas och den är rätt lustig. Vi träffar av en ren tillfällighet en av Oscars gamla klasskompisar med familj på en vägkrog någonstans längs vägen. De är på väg hem från västkusten och vi är på väg dit och vi har båda stannat vid exakt samma vägkrog vid exakt samma tillfälle. Sådant händer ibland och de tillfällen det hänt kan vara värda ett eget inlägg. Ska fundera på det!

Broarna över till Tjörn startar i Stenungsund och strax innan alla broar finns McDonalds´. Vi hade planerat att äta i Stenungsund och så perfekt ligger denna restaurang att vi slipper åka in i staden som vi tänkt. Efter lunchen på McDonald´s kör vidare.


Janne i Katrinevik
Den lilla badplatsen i Katrinevik

För att komma till Tjörn kör man över några små öar och kanske två broar innan man kommer till den så kallade Tjörnbron. Det vatten som rinner under Tjörnbron är Hakefjorden. Det går inte att stanna på själva bron om man kommer med bil så vi har ingen möjlighet att ta några fina foton. För fint är det, jättefint till och med. Jag hade gärna stannat för att ta några bilder. Det går däremot att gå eller cykla över bron så vill man det kan man stanna till.

Vi kör över bron och låter GPS:en leda oss till Katrinevik och så klar hittar vi dit. Katrinevik är en liten stugby där Janne varit mycket som barn. Stugbyn är avspärrad men vi parkerar vid de nybygga jättefina villorna och tar oss gående förbi bommen som bilarna inte får passera.

Klippor i Katrinevik
Vägen ner till badplatsen och havet

Janne känner igen sej och minns i vilken av stugorna han har bott. Han berättar lite om hur det såg ut när han var liten och så går vi vidare ner mot stranden där han badade som barn. Det är en ganska lång nedförsbacke men stigen vi går är en riktigt stig så det är lätt att följa den genom en liten skog. Det är rätt fin lite skogspromenad.

Ostron från havet
Båtbrygga i Katrinevik



Det är fint när vi närmar oss stranden också och framme vid stranden. Stranden är lite mindre än vad Janne minns den men annars känner han igen sej. Här finns också klippor och liten båtbrygga. I havet längs klipporna finns ostron och musslor. Det är fascinerande att se hur lättillgängligt de ligger där, bara att plocka upp dem ur havet. Frågan är bara om de är ätliga de där lättillgängliga musslorna och ostronen som ligger där vid klippkanten. Janne googlar men utan klart resultat. Vi vågar oss inte på att ta med dem hem och prova.

Utsikten från hotellet, över Rönnäng
Vi går omkring där på klipporna och stranden ganska länge och tar en massa foton på den fina naturen. När vi tycker att vi är nöjda promenerar vi uppför backen tillbaka mot stugorna och bilen. 

Något som jag vill minnas längs promenaden är att det är troligen första gången i mitt liv som jag ser björnbär växa. Det fanns också väldigt mycket blommor som både jag och Janne tagit foton på. Även det får väl bli ett eget inlägg!

När vi lämnar Katrinevik har vi mindre än fem minuters bilfärd till hotellet. Vi har medvetet fördrivit tiden på Katrinevik för att vi får inte vårt hotellrum förrän klockan 15:00.

Nu har det blivit dags och vi kan vi få vårt rum så vi kör mot Rönnäng och Bergabo Hotell och Konferens. Vi har hyrt en lägenhet och där ska vi bo i två nätter.

Hotellet visar sej ligga högt med fin utsikt över Rönnäng och havet. Lägenheten är större än vi förväntat oss. Vi packar och gör oss hemmastadda. I kväll ska vi ut och titta på Rönnäng. Det ska finnas någon restaurang där nere vid havet. Det känns redan nu som att det är där vi kommer att hänga. Kvällen kommer att bli bra men den blir inte som vi har tänkt oss. Det blir ännu bättre...