En tur med Paddan i Göteborg

Tyska kyrkan
Vi är ute på årets resa i Sverige och vi befinner oss i Göteborg. Vi vaknar upp på Scandic Europa och idag ska vi åka paddanbåt, besöka Universeum och besöka området Haga, men först frukost. Har så klart betalt för att äta frukostbuffé på hotellet.

Det är inte långt från vårt hotell till Kungsportsbron, där startar Paddanbåtarna. Paddan är Göteborgs välkända sightseeingbåtar. Vi kommer fram till båtarna runt 11.00 och det har redan blivit kö. Vi väljer att köpa en biljett så att vi kan åka vidare med Hop-on-hop-off bussen senare. Kön går trots allt ganska fort och efter cirka 15-20 minuter sitter vi i båten.

Om man tittar på en karta över Göteborg så ser man att någon slags kanal går runt hela staden och ut i havet. Det är den vägen som båten kör runt.

Vi åker under Tyska bron och förbi Tyska kyrkan och stadsmuseet. Vi passerar en fiskrestaurang och får berättat för oss att som göteborgare säger man "We believe in cod", haha. Vi har ju kommit till hemstaden för de dåliga skämten.

Vi åker under ytterligare en bro och ut i havet eller ut i ett större hamninloppet. Här ute finns en större båt som vi får berättat om och även vanliga hamnkranar har sin historia. På en brygga i hamninloppet finns några små dockor uppställda. Här ute i hamninloppet sägs det även finnas sälar men det ser vi inga.

Vi åker under någon bro igen och kommer in i kanalen igen. Här finns  något hus med dörren högt upp för att man ska kunna lasta direkt på båtarna. Lite senare passerar vi Feskekörkan. Avslutningsvis finns någon staty vi ska titta på och vi passerar en jättestor park. Jag tror mej minnas att det i parken fanns alla arter av träd som finns i Sverige, men jag kan minnas fel.

En båt som har en historia
Hamnkranar som har en historia

På en brygga längs hamninloppet

Janne och Oscar på Paddanbåten

Dörren högt upp
för att lastas direkt i båtar

Feskekörka

Det hade varit trevlig att titta lite i parken men vi väljer att gå in i Saluhallen och titta en stund. När vi kommer ut från Saluhallen står hop-on-hop-off bussen och väntar så vi snabbar oss dit istället. Vi hoppar ombord på bussen och åker med till Universeum. 

Här fortsätter resan