Vi cyklar Santa Monicas Pier till Venice Canals, Los Angeles

Nu börjar cykelturen
Vi befinner oss i Los Angeles. Idag har vi tagit tåget från Downtown ut till Santa Monica. Tanken är att vi ska hyra cykel och cyklar från Santa Monica längs stranden och titta på allt som vi vet att stranden är känd för. Oscar och jag har aldrig sett Stilla Havet tidigare så för oss är även det en stor grej.

Vi vet att det finns cyklar att hyra på stranden alldeles nedanför Santa Monica Pier. Vi bestämmer oss för att titta närmare på själva Piren mot kvällningen när vi kommer tillbaka så vi tar oss ganska direkt till platsen där vi ska hyra våra cyklar.  Vi får ganska snabbt varsin cykel och Oscar får även en hjälm för det är lag på att han som omyndig ska ha hjälm när han cyklar.

Vi startar vår cykeltur vid Santa Monicas Pier. Målet för vårt första tänkta stopp är Venice Canals och för att komma dit cyklar vi igenom Venice Beach. Det jag ser mest fram mot är nog att se utegymmet och skateparken vid Venice Beach. Båda är välkända vyer man ofta har sett på bild, filmer mm.

Stranden är otroligt stor. Längs hela stranden finns en jättefin cykelbana. Vi är på inte på något sätt ensamma om att cykla längs stranden. Hela stranden kryllar av cyklar och det verkar liksom vara grejen att man ska cykla. 

Det går inte att säga att det inte händer så mycket längs cykelvägen för det är ju en lögn. Det händer massor hela tiden. Här finns cykeluthyrare och toaletthus med jämna mellanrum men så mycket mer är det inte egentligen, men massor människor, sand, palmer, gräsmattor och som sagt cyklar. När vi närmar oss Venice Beach kommer det affärer och några barer längs cykelbanan. Trots det är det ändå inte jättemycket. Det känns kul att ha kommit fram till Venice Beach men vi har mycket snabbt cyklat igenom allt.

På något sätt så är det inte bland husen utan på andra sidan cykelbanan, mot stranden, som allt händer. Gymmet lägger jag knappast märke till men skateparken ser vi, men cyklar bara vidare för vi ska ju till Venice Canals först. Vi har lite svårt att hitta kanalerna men lyckas ändå till slut. 


Cykelbana längs hela stranden

Stranden är otroligt stor,
har tagit bild bakom mej



Venice Canals

Venice Canals



Det är inte så mycket att säga om området runt kanalerna. Kanalerna är inte på något sätt sammankopplade med havet så det blir inget direkt båtliv vad vi förstått. Det finast är väl de små broar som går över kanalerna lite här och där. Vi cyklar runt i området och tittar till några olika gator. Det är mest kul att ha varit där. Vill nämna att Oscar lämnade oss lite när vi letade och vi tror att han varit vid Marina Bay och det var ju kul för  honom. Även det är säkert en fin plats att besöka väldigt nära Venice Beach.

Efter snabbvisiten bland kanalerna cyklar vi tillbaka igen mot Venice Beach. Nu ska vi titta på Skateparken och känna på havet...