Vårt första besök i Hollywood, skylten och Walk of Fame

Hollywoodskylten från köpcentret
Vi landade i Los Angeles igår eftermiddag. Igår hann vi med en promenad i området där vi bor, i Downtown. Idag ska vi åka Hop-on-Hop-Off buss runt i en stor del av Los Angeles. Los Angeles har två olika turer men vi tänker bara åka en av dem. Vi börjar med en mycket dyr frukost på hotellet för att starta dagen på ett smidigt sätt. Tror frukosten går på över 1000 SEK för oss tre och det får inte bli en vana.

När vi är klara går vi ut på S Figueroa Street, gatan där vi bor. Vi går mot närmaste Metrostation, Metro Center. Stationen ligger på samma gata som vårt hotell, en cirka 10 minuters lång promenad. Vi ska ta den röda linjen mot Hollywood. Det visar sej vara väldigt enkelt att köpa biljetter i automaterna så inom kort har vi alla tre biljetter som vi kan åka på en hel vecka. Toppen! Vi kliver ner till tågen, åker med till Hollywood/Highland.

När vi kommer upp på gatan igen är vi mitt bland alla turister och alla stjärnor längs Walk of Fame finns framför oss åt alla håll. Vi börjar med att titta till entrén för Dolby Theater, här sker Oscarsutdelningen varje år. Det går en lång trappa upp till själva teatern och det är lite kul att veta att här har väl i princip varenda Hollywoodkändis gått någon gång.

När vi gått upp för trappan hamnar vi i ett köpcentrum och vi vet att härifrån kan man se Hollywoodskylten. Vi letar därför reda på platsen där man kan se skylten och tar vår första bild av skylten. Check på den men det finns säkerligen bättre platser från vilka vi kan fotografera skylten.

Vi lämnar det lilla köpcentret och går ut på Hollywood Boulevard igen. Vi fortsätter titta på alla stjärnor i trottoaren och de är hur många som helst. De tar aldrig slut. Framför Chinese Theater finns alla fot och handavtryck från diverse Hollywoodkändisar. Vi tittar och vi fotograferar precis som hundratals andra turister som hittat hit just idag.

Ingången till platsen för Oscarsgalan
En av alla stjärnor på Walk of Fame

Chinese Theater

En av alla stjärnor på Walk of Fame

Matt Damons avtryck och Oscars fot

Sophia Lorens avtryck (högklackat)

Vi är morgonpigga på grund av tidsomställningen så vi har bestämt oss för att komma med en Hop-on-Hop-Off buss så tidigt som möjligt för att hinna åka hela varvet innan dagen är slut. Den bussen vi ska åka med startar på Hollywood Boulevard i stort sätt utanför Dolby Theater och Chinese Theater. Det går inte att missa dem. (Det finns en linje till och den går längs havet)

Det blir en jättetrevlig start på dagen med allt man som Hollywoodturister behöver se. Hollywood Boulevard kantas av dessa stjärnor, souvenirbutiker mm mm. Vi kliver på bussen som ska köra oss runt i Los Angeles. Vi har köpt har köpt biljetter på nätet.

Vi åker ganska snart förbi en restaurang där vi får veta att Brad Pitt jobbat innan han blev kändis. Strax därefter svänger bussen in på Sunset Boulevard och efter en stund stannar den alldeles utanför den stora butiken Guitar Center och här hoppar vi av.