Sightseeing vid Olvera Street i Los Angeles

Union Station, typ ankomsthallen
Vi befinner oss i Los Angeles. Idag har vi varit vid Citadel Outlet och shoppat. Vi tog en Uberbil hem till hotellet därifrån så vi kom snabbt hem. Vi vilade en stund på hotellet och sen tar vi oss med tunnelbana till Union Station.

Union Station är tydligen gammal fin station så stationen själv är en sevärdhet. Vi går igenom byggnaden och tittar mest för att man ska det anses det. Utanför byggnaden skyltas det om vägen till Dodgers Stadion. Vi ska inte dit i kväll men ändå intressant att veta att man hittar dit från Union Station om man skulle vilja dit någon gång. Det är även skyltat till China Town och inte heller dit ska vi.

Vi ska besöka Olvera Street. Från Union Station går vi i princip bara över vägen framför stationen och sen ligger det där när vi har passerat några monument.

Olvera Street är mycket mindre än jag trodde. Det är två små korta gågator fyllda av souvenirer från Mexiko. Vi är här strax före klockan 18:00 men redan håller vissa av försäljarna att stänga sina stånd. Vi går runt de två gatorna utan att köpa någonting. Vi sätter oss strax på den mexikanska restaurangen på en av gatorna.

Vi brukar alltid dricka drycker från landet vi besöker men eftersom Los Angeles består av många stadsdelar och den här lilla delen är influerad av Mexiko så här blir det mexikansk öl och mexikansk mat. Under tiden vi sitter och äter så stänger vartenda försäljningsstånd. När vi har ätit klart är gatan stängd.

Shopping vid Olvera Street
Snacks och öl vid Olvera Street

Mexikansk mat i kväll, vid Olvera Street
Mexikansk mat i kväll, vid Olvera Street

Vi ser en bit bort OUE Skyscrape och vi vet att vi bor alldeles bredvid. Vi bestämmer oss därför att gå hem istället för att ta tunnelbanan. Vi följer N Main Street rakt fram, vi passerar Los Angeles City Hall.

Vi har sett många hemlösa på olika platser platser här i Los Angeles men i området runt stadshuset är nog den första platsen vi ser där de har samlat i ett flertal för natten. Vill inte direkt säga att vi känner oss otrygga att gå genom området men det känns heller inte helt ok eftersom området är rätt tomt på människor i övrigt.

Vi svänger av på E 3rd Street och snart närmar vi oss den omysiga biltunneln vi gick igenom första kvällen. Trots att vi vet att vi bor alldeles bortom biltunneln så väljer vi en annan väg idag. Vi genar istället genom Central Market, även det en plats där vi var redan första kvällen.

Los Angeles City Hall
Chili till försäljning på Central Market

Angel Falls
QUE Skyscrape, snart hemma

På andra sidan Central Market, när vi gått igenom marknaden finns Angel Fall. Angel Fall är bergbanan som tar oss upp på höjden där de höga bankhusen finns. Angel Fall blir en ny upptäckt för dagen och att gå uppe bland bankhusen blir också nytt för dagen.

Vi försöker gena oss fram för att åter igen komma ner på Figueroa Street, där vi bor. Vi kommer ner på Figueroa Street men tror definitivt inte det blev närmaste vägen. Både stora vägar och avspärrade gångvägar på grund av byggnadsrenoveringar hindrar oss från att gå närmaste vägen.

Snart är vi tillbaka på hotellet igen och det visade sej vara fullt möjligt. Det har varit ännu en jättetrevlig dag i Los Angeles. I morgon ska vi upp tidigt för att gå på Universal Studios...