En rolig dag på Universal Studio i Hollywood

Universal Studio - Entrén
Vi befinner oss i Los Angeles. Vi bor i Downtown och en av anledningarna till det är att vi ska kunna nyttja staden tunnelbana när vi ser oss omkring i Los Angeles. Vi har tidigare åkt tunnelbanan till stationen Hollywood & Highland. Idag ska vi åka ytterligare några stationer längre bort, idag ska vi till stationen som heter Universal / Studio City Station. Vi ska gå på Universal Studios Hollywood.

Vi kliver ner i tunnelbanan vid Perching Square och kliver som sagt av vid stationen där Universal Studio finns. Det är inga problem att hitta till Universal Studio från tunnelbanan, först och främst är det skyltat och sen är det bara att följa strömmen. Det var säkerligen fler än 200 personer som kommer med samma tåg som vi och alla ska de till Universal Studios.

Vi har redan köpt biljetter på nätet och vi kostade inte på oss några VIP-biljetter. Du tjänar tid på VIP-biljetterna men vi tycker inte att det är värt priset att tjäna tid, men många tycker att det är värt priset.

Innan vi börjar med attraktionerna måste vi äta frukost. Vi ville komma fram tidigt till Universal Studio och bestämde oss för att äta frukost när vi kommit fram. Det var ett ganska dumt beslut inser vi när vi sitter på parkbänkar och äter en riktig skitfrukost för hiskeligt mycket pengar. När frukosten är avklarad följer vi strömmen och den går mot Harry Potter.

Den första attraktionen vi åker är Harry Potter. Vi är rätt tidigt på plats så kön är inte överdrivet lång ännu, kör rör på sej hela tiden. Hela attraktionen är som en berg och dalbana och man slängs hit och dit. Jag vet att jag skriker och att jag periodvis blundar för det är otäckt. Jag minns ändå inga särskilda detaljer för att jag känner inte Harry Potter på det sätt som många Harry Potter fans gör. Förmodligen tycker fansen att det är jättehäftigt även när det gäller detaljer.

Lätt chockade kliver alla i familjen skrattande ut från vår första åkattraktion.

Harry Potter landet
Harry Potter landet





Vi åker någon liten karusell strax bredvid, tittar sedan affärer och liknande i Harry Potterlandet. Som sagt är man Harry Potter fan är det säkert helt fantastiskt alltihop. Vi tittar till Simpson men det är två timmars kö så vi lämnar och går vidare. Vi har läst att det är Harry Potter, Simpson och Studio Tour som är de bästa så de attraktionerna är vad vi åtminstone vill hinna med under dagen. Vi får komma tillbaka till Simpson senare.

Vi går istället mot Studio Tour. Här är det också jättelång kö men det flyter på hela tiden. Kön rör sej hela tiden och strax är vi framme vid bussen som ska köra oss runt. Jag hade inga större förväntning på en busstur men attans vad fel jag har.

Vi åker runt på området och får visat oss kulisser, bilar, hus, flygplan, dinosaurier mm som använts vid filminspelningar. Det är som vilken sightseeingtur som helst. Sen stannar bussen framför en stängd dörr som att den ska åka in i ett garage. Jag undrar vad som ska hända, varför står bussen här? Det kommer fler dörrar men det är bara första gången jag undrar. Bakom dörrarna kan vad som helst hända.

Full aktivitet på Studio Tour
Studio Tour bussen






Och plötsligt dyker Hajen upp
Chockad Janne på Studio Tour

När bussen åker in genom dörrarna startar olika dramatiska aktiviteter, diverse mer eller mindre coola grejer. Det absolut coolaste är utan tvekan (enligt mej, Susanne) när bussen hamnar mitt i en biljakt plockat från filmen Fast & Furious. Här är vi verkligen själva med i filmen. Bakom en annan dörr finns vidunderligt stora dinosaurier alldeles bredvid det öppna fönstret. Hur coolt fixat som helst.

Nu går vi tillbaka Simpson och ställer oss i den fortfarande jättelånga kön. Efter cirka 150 minuter i kommer vi äntligen in på Simpson. Jodå, det var värt att ställa sej i kö och vänta. Simpson är vansinnigt rolig. Jag både skrattar, skriker, blundar och försöker skydda mej mot vattnet som för runt vår bil. Vi sitter i en bil och framför oss finns en jättestor filmduk. Det är ofattbart att det kan vara så kul. Bilen står ju i princip still.


Oscar och SvampBob
En scen från Water World

Vi slår oss ner för att äta lunch strax bredvid WaterWorld. Det är det sista vi tänker göra innan vi lämnar Universal Studio. Water World är en galen vatten och eldshow. Bland annat kommer ett flygplan farande och landar i poolen. Jag tycker inte att showen är jätterolig men det är i jämförelse med allt annat vi upplevt under dagen. Dagen på Universal Studio har verkligen varit jätterolig.

När vi lämnar Universal Studio och går tillbaka mot tunnelbanan tror vi att vi ska hem till hotellet men vi kommer på någonting helt annat. Dagen är inte slut ännu och vi hinner med något som vi inte ens har planerat att göra. Vi hinner med ett besök på Griffith Observatory...