På plats i Los Angeles och nu börjar semestern

Bild från taxibilen, på väg mot LA
Vi har just landat på Los Angeles International Airport, LAX. Vi har flugit hit med SAS direktflyg från Arlanda. Vi har haft turen att hitta en hyfsat billig flygbiljett och Janne valde att boka oss i SAS Plus så vi har haft en bra flygresa, trots att vi suttit utspridda i flygplanet. Det är tidig eftermiddag (lokal tid) när vi landar. Passformaliteterna går ganska smidigt så vi är strax ute igen. 

Vi har för ovanlighetens skulle inte bokat någon taxi, vilket var dumt inser vi när vi står och försöker hitta en taxibil. Det är mycket folk utanför terminalen och alla vill ha taxibilar. Det finns skyltar för olika flygbolag och ärligt talat förstår vi inte alls hur det är tänkt att fungera. Vi letar rätt länge innan vi hittar en taxibil.

Till sist sitter vi i alla fall i en taxibil, den lämnar flygplatsområdet och inom kort kör den ut på en motorväg som leder oss mot Loa Angeles. Det känns helt fantastiskt att äntligen ha kommit hit.

Oscar har sett Hollywoodskylten på berget redan från planet och ganska snart så ser vi till vår förvåning skylten även från motorvägen. På väldigt långt håll ser vi den men ändå, vi ser skylten. Jag som trodde att man var tvungen att befinna sej på en alldeles speciell plats i Hollywood för att se den.

Taxichauffören känner till vårt hotell så han kör fram till hotellet helt utan problem. Vi har valt att bo i Downtown, The L.A Grand Hotel Downtown. Vi ska sova här i nio nätter.

Den här tiden på året är det inte så varmt i havet att man kan bada. Vi har därför valt bort hotell vid havet och istället valt ett bra hotell med pool i Downtown. Fördelen med Downtown är att vi då kan använda tunnelbanan när vi ska runt och titta på sevärdheter. Det går att åka tunnelbana både till Hollywood och till Venice beach. 

Att välja Los Angeles för den här resan har inget annat syfte än att alla i familjen gärna vill besöka Los Angeles, staden vi sett mycket scener från och hört mycket om. Vi checkar in på hotellet. Nu kan semestern börja och första stopp ska bli Grand Central Market...