Vår första promenad i Los Angeles, blir i Downtown

Janne utanför Grand Central Market
Vi har landat i Los Angeles tidigare idag och just checkat in på hotellet i Downtown, The LA Grand Hotel, Downtown. Ännu så länge är det eftermiddag (lokal tid), men en snabbtitt på närområdet ska vi i alla fall orka med innan jetlagen slår till. 

Första målet är att vi ska ta oss till Grand Central Market, en plats med mat från hela världen. Platsen ligger inte långt från vårt hotell och vi behöver äta så det blir ett utmärkt första stopp. 

Vi kollar kartorna i Google för att hitta dit den närmaste vägen. Den närmaste vägen visar sej vara genom en biltunnel. Vi blir skeptiska och går ut från biltunneln igen, möter en kille som är ute och går med en hund. Antagligen bor han i området eftersom han har hunden med sej. Vi frågar honom om vägen och han säger att vi kan gå genom biltunneln.

Nej, det är ingen mysig väg. En lång tunnel med bilar farande åt båda hållen. Vi möter lite människor i tunneln men trots det känner jag mej en aning otrygg. Det blir ingen jättetrevlig start på LA. Kan det möjligen vara så att det ser ut så här i hela Los Angeles, bilvägar överallt. Känner mej lite bekymrad för det men det blir bättre. 

När vi kommer ut på andra sidan av biltunneln är vi väldigt nära Grand Central Market och här omkring finns många gående människor. Grand central Market visar sej vara en trevlig plats med massor av människor. Vi tittar runt lite bland maten, sätter oss sen utomhus med semesterns första öl och Oscar tar något att äta.

Grand central Market går som en lång gata inomhus mellan två gator. På den ena sidan finns en restaurang och där sitter vi. Mitt emot Grand Central Market finns till min stora glädje, Angels flight, en bergbana som jag sett på bilder men inte planerat att vi ska se. Kul att den bara finns där ändå så tidigt på resan. 

Vi bor egentligen rätt nära men mellan oss och vårt hotell finns en höjd full av höga byggnader. Ett av de höga husen är ett bankhus som Oscar känner igen från något av de dataspel (CS) han har spelat. Idag åker vi inte upp i bergbanan utan vi går vägen mot Pershing Square. Vid Pershing Square finns en stor ganska fin park full av intressanta växter samt stolar som man kan sitta på om man bara vill vila. 

Grand Central Market
Grand Central Market

Angel Flight
OUE Skyscrape

Pershing Square
Kvällens tråkiga middag

Just idag vilar vi inte utan svänger höger och fortsätter på 5th Street. Här ligger bland annat OUE Skyspace LA, en av de högre byggnaderna och den ska vi åka upp i någon dag. Snart är vi uppe (det är en lätt uppförsbacke)  på den gata där vi bor, S Figueroa Street. När vi kommer fram till gatan vet vi att det finns ett köpcentrum en liten bit bort. Vi går däråt för att hoppas hitta någonstans att äta.   

I köpcentrumet finns en större matbutik som vi går igenom och köper lite småsaker och de finns kanske tre restauranger. En viss irritation börjar märkas i familjen. Vi börjar bli trötta och vi kan inte komma överens om vilken av restaurangerna vi ska välja. Vi äter därför vår första måltid i Los Angeles på en riktigt tråkig snabbrestaurang som jag inte minns namnet på. Tror inte någon av oss egentligen var nöjd, men så fick det bli.

Sen är det bara att gå rakt fram, kanske tar det 15 minuter innan vi är tillbaka på hotellrummet. Vi somnar gott vår första natt i Los Angeles, i morgon ska vi göra Hollywood.