Oslagbar utsikt över Los Angeles

Hyfsat nära Hollywoodskylten
Vi har varit på Universal Studio i Hollywood, Los Angeles tidigare idag. När vi tröttnar på Universal Studio går vi tillbaka till tunnelbanan som ska ta oss hemåt mot Downtown, där vi bor. Som vanligt när vår familj är i farten kan vad som helst hända så nya planer uppstår plötsligt.

Eftersom vi ändå sitter på tunnelbanan en bra bit hemifrån kan vi passa på att besöka Griffith Observatory, som också ligger uppe i Hollywoodkrokarna. Vi hoppar av tunnelbanan vid stationen med namnet Hollywood/Western.

Vi har läst att det går en buss hela vägen upp till Griffith Observatory men den orkar vi inte leta ut så vi hittar istället en taxibil och vi låter den köra oss upp till Griffith Observatory. Vi ber dock att få hoppa av lite innan och går sista biten och det är för att väl framme är det otroligt mycket bilar som letar parkeringsplatser.

Griffith Observatory ligger väldigt högt upp på en stor höjd. Här uppe ser man Hollywoodskylten på hyfsat nära håll och vad man framför allt ser är en helt oslagbar utsikt över Los Angeles. Väl på plats är jag väldigt glad över att vi inte missat denna sevärdhet, som vi faktiskt inte alls hade på planeringen. Jag skulle lätt säga att man nog bör ta sej dit om man inte hittar någon annan bra hög plats i staden där man kan få utsikt.

Det är helt otroligt så stort Los Angeles är och härifrån förstår vi det. Vi ser ut över enorma ytor, vi ser Downtown och vi tror att vi ser hela vägen till Santa Monica och dit är det flera mil. Vi är här uppe vid Observatory cirka 90 minuter. Vi tittar in i byggnaden lite snabbt men för oss är det främst utsikten som hägrar.

När det är dags att lämna den här platsen så finns bussen väl synlig framför Observatoriet. Vi sätter oss på bussen och hoppar av den vid en tunnelbanestation. Tack Telenor för att jag kan surfa gratis i USA så jag kan följa med på GPS:n var bussen befinner sej.

Tillbaka vid tunnelbanan är det lätt att tro att vi ska hemåt men äventyret fortsätter. Oscar har Googlat fram en restaurang där han tycker att vi ska äta. Vi åker tillbaka en station och kliver av vid Hollywood Vine...

Griffith Observatory
Utsikt över LA Downtown

Utsikt mot Santa Monica och havet
Susanne