Hamnar på Los Angeles 26:e bästa restaurang - Off Vine

Station Hollywood Vine
Idag har vi varit på Universal Studio i Hollywood och vi har besökt Griffith Observatory och fått en helt oslagbar utsikt över Los Angeles. Eftersom vi ändå redan är ute och åker tunnelbana en bit från vår hotell i Downtown så bestämmer vi oss för att äta middag i Hollywood också.

Oscar har googlat fram en restaurang som han tror är bra. Vi kliver av tunnelbanan vid stationen Hollywood Vine. Hollywood Vine är en riktigt fin tunnelbanestation med film som tema. När vi kommit upp på gatan finns det stjärnor och Walk of Fame igen.

Vi har sett massor av stjärnor på Walk of Fame vid tunnelbanestationen Hollywood/Highland. Jag är därför rätt förvånad att det fortsätter stjärnor vid den här stationen också. Det är en rätt lång sträcka mellan stationerna. Här förstår jag att det finns hur många stjärnor som helst längs Walk of Fame, de tar liksom aldrig slut. De finns dessutom på båda sidor om vägen. Nog om det!

Vi ska äta på en restaurang som heter Off Vine och Oscar är den som ska visa oss vägen. Han får först med mobilen och Googlekartan i handen. Vi promenerar längs gator med hus som ser ut som allt annat vi sett i området och vi promenerar cirka 10 minuter från stationen Hollywood Vine.

Vi svänger in på en liten väg som heter Leland Way. På Leland Way är allt annorlunda. Vi kommer liksom bort från all trafik och alla människor och så finns där typ en alldeles vanlig ganska liten villa. Här ligger restaurang Off Vine. Här finns en länk till restaurangen: https://offvine.com/.

Det pågår en fest inne i villan men vi får gärna sitta utomhus och äta. Vi slår och ner och beställer vad vi vill ha. Förvånande nog har ingen tagit bild på det vi åt men tror mej minnas att alla åt någon form av pasta. Maten var i alla fall god och servicen var bra. Trots att vi sitter utomhus så är det tyst och lugn runt omkring oss.  Vi är avskilda från gatan med spaljer av blommor. På Leyland Way kör inte många bilar alls, trots att det finns en stor parkering mitt emot restaurangen. Kanske kör bilarna bara dit och stannar sen.

Mer Walk of Fame vid Hollywood Vine
Janne och Oscar utomhus på Off Vine






Vi har det riktigt mysigt här på restaurangens uteservering och vi tycker om stället. Eftersom det är lite avskilt från alla trafik och människor får man en känsla av att det mycket väl kan dyka upp någon Hollywoodkändis här. Av ren nyfikenhet måste jag därför gå in i lokalen (för att besöka toaletten) och förvissa oss om att vi inte missar någon kändis. Vid en snabb passage genom lokalen såg jag i alla fall ingen jag kände igen.

Ovanför bordet på Off Vine, utomhus
Ingången till Off Vine

Vi lämnar sen jättenöjda restaurangen och går tillbaka mot tunnelbanestationen Hollywood/Vine. Nu tar vi tunnelbanan tillbaka hem till Downtown. Senare på kvällen googlar även Janne och jag Off Vine, restaurangen vi har besökt. Enligt Tripsadvisor visar det sej vara Los Angeles 26:e bästa restaurang. Restaurangen var lite smådyr men tack Oscar för att du visade oss en riktig pärlar i LA. Vi ska gå dit igen om vi kommer tillbaka.