Framme vid Santa Monica och redo för en cykeltur

Frukost på Third Street Promenad

Vi befinner oss i Los Angeles och vi bor i Downtown. Syftet med att bo i Downtown är att vi ska kunna nyttja tunnelbanan som finns. Rykten säger att det inte finns någon tunnelbanan i Los Angeles men det gör det. Vi har redan använt den flera dagar redan. Idag ska vi åka till Santa Monica, vid kusten och äntligen få se havet, Stilla Havet.

Vi startar med Expo Line, tunnelbanan/spårvagnen vid Metro Center i Downtown. Vi har inte ätit frukost för vi tycker det är roligare att äta i Santa Monica när vi kommer fram. Spårvagnen går till en början under jord men kommer ganska snabb upp ovanför jorden. Resan till Santa Monica är ganska lång men eftersom vi åker ovanför jord så är det roligt. Resan är lugn och trevlig, vi har sittplatser och vi kan titta ut hela tiden. Tror att resan tar ungefär femtio minuter.

Bland det första coola vi upptäcker när vi kommer fram är lustigt nog ett övergångsställ. Los Angeles är på många sätt byggt för bilar men övergångsställen finns det på de allra flesta ställen. Det coola med övergångsstället här är att i en fyrvägskorsning står bilar från alla håll still och människor från alla håll får gå över vägen. Här finns till och med ett övergångsställ som går diagonalt över korsningen. Det är något jag aldrig har sett tidigare men väldigt praktiskt. 

Vi går längs Santa Monica Boulevard för att så småningom komma fram till havet. Innan vi går mot havet ska vi äta frukost. Vi går in på Third Street Promenad. Här på gatan finns ett flertal butiker och och restauranger. Det är fortfarande ganska tidigt så det är inte många affärer som är öppna men vi hittar en restaurang där vi kan sitta utomhus och äta. Vi slår oss ner där och beställer. Efter frukosten fortsätter vi Santa Monicas Boulevard och kommer strax fram till havet, Stilla Havet.


Redo för avfärd till Venice Beach
Framme vid havet


Det är första gången som jag och Oscar ser Stilla Havet så det är lite kul och speciellt. Janne har varit i Australien och både sett och badat i Stilla Havet tidigare. När man kommer fram till havet är man högt upp över gatan så man måste börja med att ta sej ner. Vi går fram till Santa Monicas pier, som vi bestämmer att vi ska titta närmare på i kväll när vi kommer tillbaka hit. Här vid piren kommer vi ner på stranden. Stranden är enormt stor och vi har sett på Google Maps att det ska gå att hyra cyklar ganska nära piren. Idag ska vi cykla så första målet är att hitta en cykel. 

Vi letar oss fram till närmaste cykeluthyrare och snart står vi med varsin cykel redo att under dagen cykla längs hela stranden, nästa mål blir därför Venice Beach. Det ska bli så kul...