Vår sista dag i en snöigt men trevligt Krakow

Vy från hotellrummet
Idag ska vi resa hem igen efter några dagar i Krakow. Det är kallt och snöigt i Krakow så vi bestämmer oss för att slappa på hotellrummet tills vi är tvungna att lämna rummet. Vi får ha rummet kvar en extra timme.

När vi slutligen går ut tar vi en sista promenad till Gamla Stan och stora torget. Vi slutar ungefär som samma sätt som vi började men efter några dagar i staden har promenaden till Gamla stan blivit ännu närmare. Vi har lärt oss hitta närmaste vägen så idag tar det inte mer än typ tre minuter innan vi är där.

Vi tittar ännu en gång in i tyghallen, köper med oss en souvenir. Det blir en souvenir att hänga i julgranen (en ny idé sedan några resor tillbaka). Vi tittar lite på marknaden på torget och ännu en gång tittar vi på den coola konstverket Eros Bound. Bland alla stånd på marknaden hittar vi lustigt nog en liten docka föreställande Leif Loket Olsson. Vi undrar hur den har hamnat där.

Vi bestämmer oss efter en stund att slå oss ner på Enoteka Pergamin för att äta en enklare lunch. mest för att få gå in och slippa snön och kylan. Det blir vårt andra besök på Enoteka Pergamin under de få dagar vi varit här. Vi tycker om stället och utser det därför, på plats, till Krakows bästa restaurang. Vi skulle gå tillbaka dit igen om vi någon gång skulle komma tillbaka till Krakow. Vi beställer två små tapasrätter var och till det blir det varsin öl, tjeckisk öl visar det sej dumt nog. Vi brukar vara trogna landet vi besöker på våra resor.

Efter lunchen går vi tillbaka till hotellet, plockar på oss vårt bagage och blir körda till flygplatsen i Krakow av hotellets jättefina Mercedes.

Ett foto till på kyrkan på torget
Ett foto till på Eros Bound, även den på torget


Leif Loket Olsson fanns också på torget
Tyghallen invändigt och vi köpte en souvenir

Flyget blir försenat från Krakow vilket resulterar i att när vi ska byta flyg i Warzawa blir det ont om tid. Vi springer så gott vi kan fram till nästa gate och det är en rätt lång sträcka. När vi är framme vid gaten är den stängd, men den här gången öppnar de för oss och fler personer kommer springande. Cirka en timme senare landar vi på Arlanda. Vi är hemma igen.


Ingången till Enoteka Pergamin
Souveniren hänger vi i julgranen när vi är hemma
Vi har bott fint på Radison Blu och vi hade det rätt snöigt. Trots det så har vi haft några trevliga dagar i Krakow. Vill ni göra en weekendresa så kan Krakow absolut rekommenderas. Tror det kan vara jättefint där på sommaren med uteserveringar och alla troligtvis fina parker runt gamla stan. Sen tycker jag att man ska besöka Auschwitz.

Hemma igen så hänger vi upp vår nya souvenir i julgranen. Vi har varit i Krakow och i morgon kommer Oscar hem från sin resa till Åre. 

Bästa restaurangen i Krakow